Український президент Володимир Зеленський не повинен переслідувати главу "Європейської солідарності" Петра Порошенка, а повинен дізнатися, як нардеп Андрій Деркач отримав записи розмов президентського рівня.

Про це стало відомо завдяки заяві третього посла США в Україні Стівена Пайфера для одного з українських телеканалів.

Стівен Пайфер, скріншот: "Прямий"
Стівен Пайфер, скріншот: "Прямий"

"Я не вважаю, що це хороша ідея — ініціювати розслідування проти Порошенка. Немає нічого хорошого, коли новообраний президент переслідує своїх попередників. Хіба що, на це має бути дуже важлива причина, але тут ми його не бачимо. У той же час, є питання, яке справді потребує законного розслідування - а саме звідки пан Деркач отримав ці плівки. Я на 99% впевнений, що вони потрапили до України не з американської сторони. У США не прийнято записувати телефонні розмови на президентському рівні. До такого рішення прийшли після президентства Ніксона, який записував абсолютно все, що спричинило чимало скандалів. З того часу ми таких записів не робимо. Так звідки такі записи в Деркача? їх було надано кимось з України, або ще хтось слухає ці розмови. Можливо, вони записані росіянами. Врешті-решт пан Деркач має проросійські симпатії, навіть закінчив вищу школу КДБ в Росії. Не потрібно відкидати російський інтерес в цьому питанні, тому що саме Москві потрібно загострювати відносини між Україною і США. Це питання дійсно варто розслідувати", - висловився Стівен Пайфер.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Варто нагадати нашим читачам, що ДБР повторно викликало Петра Порошенка на допит у справі про переміщення за кордон 43 картин, а також викликало на допит у справі про записи його розмов з колишнім віце-президентом США Джо Байденом. Експрезидента України Петра Порошенка викликали до Державного бюро розслідувань для двох допитів.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Саакашвілі сказав, хто врятує українську економіку. Але їх будуть кошмарити.

Як повідомляв Знай.uа останній транш — Єврокомісія виділила Україні 500 млн після виконання 12 вимог.

Знай.uа писав, "Притула виступає спойлером Кличка", - Лєсєв розкрив схему перевиборів мера Києва.