Дональд Трамп назвав губернаторів "слабкими" і закликав їх "стати більш жорсткими" за відношенню до учасників акцій протестів проти поліцейського насильства.

Президент США Дональд Трамп під час відеоконференції з бункера в Білому домі закликав губернаторів штатів жорстко придушити насильницькі протести, що спалахнули по всій країні з-за вбивства поліцейським афроамериканця Джорджа Флойда в Міннеаполісі. Про це повідомляє CNN.

"Ви повинні домінувати або будете виглядати придурками. Ви повинні арештовувати і судити людей", - сказав Трамп.

Президент закликав глав регіонів використовувати сили Національної гвардії, щоб придушити протести. Трамп запропонував застосовувати жорсткі заходи до протестувальників у Нью-Йорку, Філадельфії і Лос-Анджелесі.

"Ви повинні заарештувати людей, ви повинні вистежувати людей, ви повинні посадити їх в в'язницю на 10 років, і ви не побачите цю погань знову", — сказав Трамп.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках
Показати ще

протести в США, фото CNN
протести в США, фото CNN

Президент заявив, що губернатори зобов'язані домагатися "відплати" за насильницькі дії у своїх штатах, і порадив їм не надто при цьому обережним. "Не потрібно бути дуже обережними", - сказав він.

"Якщо ви їх не зупинити, то ситуація ставатиме все гірше і гірше. Єдиний шанс для них добитися успіху – коли ви слабкі", – сказав Трамп.

При цьому, згідно з повідомленням, губернатор Іллінойсу Джей Роберт Пріцкер сказав президенту, що риторика, що виходить з Білого дому, погіршує ситуацію.

"Мені теж не дуже подобається ваша риторика. Ви могли б зробити набагато більше в боротьбі з коронавірусом", - відрізав Трамп.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в Сполучених Штатах Америки почалися масові протести через загибель афроамериканця Джорджа Флойда.

Як повідомляв портал Знай.ua, блогер показав кадри після погромів в США.

Також Знай.ua писав, штаб-квартира CNN потрапила під приціл учасників акції протесту.