Колишній глава податкової міліції, блогер і економічний експерт Юрій Атаманюк прокоментував "Нові критерії підозрілих операцій для блокувань банківських рахунків". Відомо, що Нацбанк України опублікував ознаки підозрілих клієнтів.

Варто також нагадати, що НБУ зобов'язав фінансистів ретельніше стежити за своїми клієнтами. Як вони проводять валютообмін, скільки часу знаходяться в банківських сховищах (коли орендують сейф) і в якому емоційному стані – наскільки сильно нервують в банку. Свою реакцію на дії Нацбанку Юрій Атаманюк опублікував у своєму Telegram-каналі.

Публікація Юрія Атаманюка, скріншот: Telegram
Публікація Юрія Атаманюка, скріншот: Telegram

"Друзі! "Покращення" стрімко просочується в усі сфери нашого життя. В жодному разі не покажіться нервовим банківському касиру або оператору сховища, де у вас скринька. Всього цього буде достатньо, щоб заблокувати ваші рахунки, скринька і пропустити вас і ваших родичів через пекло фінмоніторингу та правоохоронних органів. Коли НБУ (Гонтарєва, Смолій, Рожкова) змогли безкарно закрити 104 банки, позбавити вкладів мільйони українців, обвалити курс, то що їм варто тепер знищувати кожного з нас окремо... Ну, не повинно бути багатих, самодостатніх, активних українців. Тільки остарбайтери. Тільки...", - пише Юрій Атаманюк.

"Друзі! Давайте поміркуємо. Для чого в Україні Уряд, Нацбанк, Рада і Офіс Президента. Відповідати на виклики сьогоднішнього дня. Розвивати інфраструктуру, залучати інвестиції, піднімати якість медицини і освіти і т.д. Все вищезгадане можна узагальнити "щоб кожному українцеві жилося краще". Але відбувається навпаки. якщо здатність Влади полягає тільки в доведенні країни "до ручки" і, як наслідок, в сліпому виконанні вимог МВФ, тоді нехай МВФ безпосередньо і управляє. А якщо серйозно, невже не видно, що цей уряд треба розганяти і приводити обіцяний рік тому уряд технократів на чолі зі зрозумілою українцям людиною.", - додав Атаманюк.

Популярні новини зараз
Кожному пенсіонеру підвищать індивідуально: у кого зміняться виплати Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, "Нах*й всіх в космос відправити" - в мережі висміяли "приколи" влади зі створенням нового міністерства.

Як повідомляв Знай.uа "Українські кріпаки подбають про процвітання панів Речі Посполитої" - кому Шмигаль створив робочі місця?

Знай.uа писав, новим головою податкової став Олексій Любченко – що відомо про наступника Нефедова.