Євгенія Кравчук, заступник голови фракції "Слуги народу" у Верховній Раді, прокоментувала чи буде новий навчальний рік дистанційним? Як повертатимуть кошти за пробне ЗНО? Чому проект "Велике будівництво" звітує тільки про дороги?

Про все це розповіла народний депутат, заступниця голови фракції "Слуга Народу" Євгенія Кравчук у відео.

За словами Кравчук, доля студентів і школярів остаточно вирішиться у серпні цього року. Залежно від епідеміологічної ситуації, адже вона змінюється практично щодня.

"Уже зараз МОН і головний санітарний лікар готують рекомендації для шкіл, для вищих навчальних закладів, як проводити навчання в умовах так званої нової нормальності - з урахуванням соціальної дистанції, з використанням засобів захисту і дезінфекції", - зазначила Кравчук.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

За її словами, всі дуже розраховують, що освіта буде повноцінною з 1 вересня і в школах, і у ВНЗ ну і в дитячих садках.

Кравчук, фото: youtube
Кравчук, фото: youtube

Якщо навчання буде все таки дистанційним, чи подбає держава про підтримку різних категорій батьків і дітей? Особливо, що стосується батьків-одинаків і дітей із вадами здоров’я.

"Тут є два контексти - освітній і соціальний. Зараз триває громадське обговорення формату дистанційного навчання на сайті МОН. Пропозиції можна подати до 21 липня. А щодо соціального і підтримки батьків - ще є кілька місяців, щоб Уряд розробив певні соціальні гарантії", - додає автор.

За словами чиновниці, сформовано базу із тих людей, які заплатили за пробне ЗНО. Кошти повертатимуть з 1 липня до 1 грудня через ПриватБанк.

Також Кравчук пояснила про "Велике будівництво" - на сайті є інтерактивна карта, з допомогою якої можна відслідковувати стан доріг у кожному регіоні.

Штрафи на карантині скасовують для підприємців. Для простих українців ВРУ прийняла закон на споживчі кредити українців - не розповсюджується пеня, але саме тіло кредиту потрібно сплачувати.

Обов'обов'язково підпишись на наш канал Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше "Слуга народу" Кравчук виклала все про відставку уряду Шмигаля, вплив Коломойського і скандали в Раді - "Визнати правду і вибачитися".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Яременко визвірився на журналісток у ВР.

Також "Знай.uа" писав, що Яременко після інтимного скандалу в Раді присвятили пісню.