Знищити журналіста дуже просто - варто лишень перестати читати те, що він пише і дивитися чи слухати те, що він говорить. Але якщо це право делегувати владі, то наступним після журналіста стане кожен із нас.

Таку думку висловив блогер Ігор Лєсєв у новому випуску своєї програм ″Не добрий вечір″.

Лєсєв розкритикував законпроект законопроект № 2693 ″Про медіа″, який зараз знаходиться на розгляді у Внрховній Раді, і по-суті має на меті запровадити тотальну цензуру в медіа-сфері.

Авторами цього законопроєкту є ″слуга народу″ Микита Потураєв — перший заступник голови Нацради з питань телебачення і радіомовлення, та новоявлений міністр культури, також ″слуга″ Олександр Ткаченко — колишній керівника холдингу ″1+1″.

За словами Лєсєва, їхній законопроект перетворює Нацраду на ″таку собі сталінську трійку″, яка встановлюватиме жорстку цензуру для нелояльних до влади ЗМІ.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

″Ініціатори - Микита Потураєв - істеричка, яка розповідала, як він купував пачками журналістів, і наш новенький міністр культури Олександр Ткаченко. За цим законопроектом вони роблять з Нацради таку собі сталінську трійку. Нацрада без суду може забороняти як окремі матеріали, так і окремих авторів. Суто по своєму авторському баченню. А це авторське бачення завжди провладне. Що це означатиме на практиці? Будь-яка критика влади означатиме випилювання з професії. Закриття майданчиків, штрафи, ну і банальні арешти″.

Лєсєв визнає, що наразі в Україні ще існує хоч якась свобода слова. Особливо, якщо порівняти становище українських ЗМІ із мас-медіа сусідів — Росії і Білорусі.

″Кострубата, з синцями, зі своїми спробами нав'язування цензури, але свобода слова є″, - зазначає блогер.

Але цим законопроектом ″слуги народу″ намагаються її перекрити — це те, що не робили ні Янукович, ні Порошенко, підкреслює Лєсєв.

А сьогодні ″слуги народу″, які намагються запровадити це ″цензурне лайно″, тим самим ″намагаються намалювати нам Володимира Олександровича Путіна″

″Адже вони нам зараз будують маленьку Росію - Потураєв, Ткаченко і всі, хто це цензурне лайно підтримує. Але газу і нафти у нас немає, і утримувати компактно керовану опозицію не вийде. Тому будь-яка спроба копіювати Росію закінчиться білоруським варіантом″, - підкреслює блогер.

Обов'язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лєсєв спрогнозував долю постраждалих від вибуху багатоповерхівки у Києві

Як повідомляв портал Знай.ua, Лєсєв показв, як ″слуги народу″ перетворюють українців на кріпаків

Також Знай.ua писав, Лєсєв прокоментував заяву Шмигаля про продовження карантину