У неділю, 21 червня, у Києві на Позняках сталася трагедія - вибухнув житловий будинок, залишивши більше сотні людей без даху над головою. І незважаючи на те, що вже дві доби минуло з моменту НС, винних досі немає, а влада знову вдає, що нічого не було.

Ніхто з чиновників не понесе відповідальності, а люди, як завжди, залишаться зі своїми проблемами наодинці. Таку думку висловив блогер Ігор Лєсєсв у новому випуску своєї програми "Недобрий вечір".

Блогер прокоментував трагедію, в результаті якої загинули п'ять осіб, ще декілька отримали поранення, а майже півтори сотні мешканців залишилися без даху над головою.

Лєсєв зазначив, що цим людям не варто розраховувати на допомогу від держави.

"Зараз їм дадуть ліжка в інтернатах. А потім заженуть на виселки й забудуть… Адже джерело проблеми не вирішується. І це джерело проблеми не в порушенні техніки безпеки. І не у недбалості окремих осіб. Все набагато паскудніше. Ось уже кілька років у нас демонтується соціальна держава. А разом з нею відповідальність чиновника перед громадянином", - наголосив Лєсєв.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Він зазначив, що з моменту вибуху минуло вже дві доби, однак винні досі не названі, а причина вибуху ще встановлюється. Лесєв вказав на те, що облгази в Україні передаються приватним особам, а ті підписують контракти на обслуговування будинків з якимись приватниим фірмам.

На переконання блогера, все це робиться для того, щоб уникнути відповідальності у разі такої надзвичайної ситуації.

Лєсєв вважає, що не понесе відповідальності також ні Коболев, ні Нафтога.

"Хоча вони головні бенефіціари з розподілу газу споживачам. Але з них не візьмуть ні копійки. Тому що для них споживач – це лише джерело збагачення", - упевнений журналіст.