Секретар Ради національної безпеки й оборони Олексій Данілов заявив, що в країні повинна обов'язково бути збережена українська мова як єдина державна, щоправда, з дитинства громадяни повинні вивчати другу мову – англійську.

Про таке він розповів в інтерв’ю "Українській правді".

Відтак, за словами Данілова, в Україні має бути тільки державна українська мова, і її збереження залишається принциповим питанням.

"Питання мови – це дуже важливе, принципове питання для держави. Жодної другої, російської, у нас бути не може – не тому, що її не треба вивчати, її не треба знати. Якщо ми кажемо про Україну – то має бути тільки державна українська мова", - сказав він.

Скріншот з відео

Популярні новини зараз
Помер Король Британії Чарльз ІІІ (оновлено) Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Кого не мобілізують до армії: перелік професій Потрібно бути готовими: що буде з курсом долара до літа
Показати ще

Водночас, як вважає секретар РНБО, в державі має бути присутня ще одна мова – англійська, знаючи яку українці будуть частиною цивілізованого світу.

"Чи має бути друга мова в Україні? Звичайно, має бути. Але це має бути англійська мова, яка має вивчатися, починаючи від дитячого садочка. Усі громадяни України, якщо ми хочемо бути в цивілізованому світі, мають знати, використовувати англійську мову. Це є обов’язкова річ", - підсумував він.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Зеленський весело хлюпоче в Одесі, поки українці голодують, на карантині.

Як повідомляв Знай. ua, стало відомо, як кайфував Зеленський в Одесі.

Також Знай. ua писав, що Зеленський в паніці втік після незручних питань про Одесу - елітний кортеж, порушення карантину і не тільки.