Білорусь передала Україні весь список громадян, яких затримали як аемников ПВК "Вагнера". Україна перевірить список.

Про це повідомив глава МЗС України Дмитро Кулеба на брифінгу.

"Список затриманих Білоруссю громадян ми отримали. МЗС Білорусі звернувся до нас з проханням передати зазначений документ компетентних органів України для перевірки на предмет вчинення зазначеними особами злочинів у нашій державі та участі у військових діях", - сказав Кулеба.

Глава МЗС додав, що затримані не сім чоловік.

"Ми повинні перевірити весь список того, що можливо хтось під час затримання представив паспорт громадянина України або Росії, тому за списком треба по кожному індивідуально пройтися і тоді вже можна переходити до більшої конкретики", - уточнив Кулеба.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше заместитель секретаря Ради національної безпеки і оборони України Сергій Кривонос пропонує розглянути подання запиту на видачу громадян України, яких затримали у складі групи бойовиків російської приватної військової компанії "Вагнера".

Сергій Кривонос вважає, що це "відбило б бажання наших ворогів використовувати територію наших сусідів як плацдарм для дій проти нашої країни". Таке рішення могло б посилити нормальні відносини України та Білорусі. Про це він заявив в ефірі "5 каналу". За словами Кривоноса, він вже звернувся з цим питанням до Міністерства закордонних справ України.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, в РНБО хочуть екстрадувати з Білорусі в Україну найманців "Вагнера".

Як повідомляв Знай. ua, 13 бойовиків Вагнера із затриманих у Білорусі воювали проти України.

Також Знай. ua писав, що Забужко зауважила важливу деталь у затриманні "Вагнеровцев" в Білорусі.