Український блогер та журналіст Ігор Лесев прокоментував ідею Київської міської ради рекомендувати школярам виконувати Гімн України на початку навчального дня. Скептично налаштований до "патріотичним" ідеям влади, Лесев вважає неможливим об'єднати розколоте українське суспільство штучним способом.

Відповідною публікацією він поділився на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Ігор Лєсєв в програмі "Не добрий вечір"
Ігор Лєсєв в програмі "Не добрий вечір"

"Начебто, ну що нас може здивувати від шанувальників «революції гідності», які свою гідність звели до наявності вишиванки та уточнюючого питання «чий Крим»? Ну ще співати гімн. Начебто, ну а шо тут таке? Кожен рагуль зі стажем скаже, що саме з цього починається патріотизм.

<...>

Популярні новини зараз
Перевіряйте банківську картку: українцям додатково виплатять по 4000 гривень Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини
Показати ще

З того ж порталу у нас останні місяці виходить поточний склад Київради. БПП-шники, расисти і приїжджі з П'ємонту для яких Київ – це такий дуже великий Тернопіль. При цій Київраді з'явилися проспекти Бандери і Шухевича. І при цій Київраді задовго «до того як» у столиці були закриті останні 5 російськомовних шкіл.

Тому, поява ще й обов'язкового гімноспівання в школах – це не ноу-хау, а їх недоробка. Ці до 20-го року могли б вже окремий ввести іспит з виразного співу гімну, зобов'язати учнів носити червоно-чорну краватку, а першокласників приймати в бандернята. Ну могли ж? А не зробили. Мерзотники.

Але давайте дивитися у завтрашній день разом з Віталієм Кличко. Головний рейдер нашої столиці і на наступні 5 років буде обраний мером міста. Ну бо що є "договірняк" між «слугами», самим Кличком і порошенківськоі «Солідарністю». Вони ж на трьох зліплять в наступному складі Київради коаліцію.

Відповідно, і всі ці гуманітарні збочення будуть продовжені й у наступній п'ятирічці. Ось навіть цей питання з гімном. Постійне його спів – це девальвація значущості держсимволів, які за своєю задумом повинні бути урочисто-хвилюючими. <...>

Але є й інший момент. Про нього не прийнято говорити, а він все одно є. Український гімн давно вже громадян держави Україна не об'єднує, а роз'єднує. Неймовірно гігантська купа людей вимикає радіо або перемикає телевізор, коли його чують. Це не гімн всіх співгромадян. Цей гімн давно вже приватизували особини на зразок тих, які сидять у Київраді. Вони просочили гімн зовсім іншим смисловим наповненням.

Та й як можна співати всім разом гімн у місті, де одночасно стоїть пам'ятник Ватутіну і знаходиться проспект Шухевича? Ця влада гнила у всіх своїх починаннях. В їх вустах невинно-логічне «мийте руки» буде за підсумком зведено до лютого срача і взаємної ненависті", - написав у розлогому міркуванні Лесєв.

О гимнопениях в киевских школах Вроде бы, ну что нас еще может удивить от поклонников «революции достоинства», которые...

Geplaatst door Игорь Лесев op Vrijdag 31 juli 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Кличко змусить школярів співати гімн перед уроками, розлючені кияни поставили "діагноз": "Комсомол головного мозку".

Як повідомляв портал "Знай.uа", Київських школярів змусять співати гімн України перед уроками.

Також Знай.uа" писав, школи в Україні з 1 вересня: хто з учнів сяде за парти, а хто продовжить навчатися дистанційно.