31 липня Верховним судом Сполучених Штатів Америки було прийнято рішення про дозвіл подальшого будівництва стіни на кордоні з Мексикою. Будівництво даного бар'єру було однією з головних передвиборних обіцянок Дональда Трампа.

Про це було повідомлено на сайті NewsYou.

Стіна на кордоні США і Мексики, фото: ЕРА
Стіна на кордоні США і Мексики, фото: ЕРА

Однак, місяцем раніше федеральним апеляційним судом було винесено рішення проти нинішнього президента США. Адміністрація не має жодних повноважень для залучення коштів Пентагону на створення додаткових бар'єрів без дозволу Конгресу на державному кордоні між США і Мексикою. А спробу перерозподілу коштів, які раніше були призначені для військового будівництва, шляхом оголошення надзвичайного стану вважають незаконною.

Правозахисники закликали до скасування минулорічного рішення, яке дозволиво уряду Сполучених Штатів продовжувати будівництво стіни. Але за підсумками голосування п'ятеро з дев'яти суддів виступили за дозвіл будівництва.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Нагадаємо, контракт "Центренерго" за "Роттердам+" став першою її закупівлею вугілля з прозорим ціноутворенням. У той же час при всіх перевагах цього контрактах, керівництво «Центренерго» вирішила в медійному просторі відхреститися від формули, прописаної в контракті.

Як повідомляв "Знай.uа", російський політик заявив, що вони готові вільно постачати зброю в "ДНР" і "ЛНР".

Знай.uа писав про експерта, який озвучив формулу, за якою українці будуть купувати газ з 1 серпня. З серпня ціна на газ для населення, як і для промислових споживачів, буде формуватися за принципом імпортного паритету.