В офісі президента України розраховують протягом найближчих тижнів звільнити з полону терористів на Донбасі 100 осіб.

Керівник офісу Президента України Андрій Єрмак повідомив, що в планах на найближчі кілька тижнів — провести обмін полоненими. Був складений приблизний список зі ста українських військовополонених і вже переданий посередникам в ОБСЄ. Сепаратисти подали приблизно такий же список. Однак дата обміну ще не була узгоджена. Про це заявив глава ОП Єрмак в інтерв'ю Reuters.

Андрій Єрмак, фото: РБК-Україна
Андрій Єрмак, фото: РБК-Україна

Обмін стане другим у 2020 році і четвертим з моменту становлення Зеленського президентом. Домовленість про припинення вогню на Донбасі набула чинності 27 липня, проте тієї ж ночі була порушена окупантами.

Андрій Єрмак супроводжував президента України в поїздці на Донбас, де той зустрічався з мирними жителями і українськими захисниками. У них є плани на узгодження мінімум трьох напрямків розведення військ.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім цього, Володимир Зеленський під час нещодавньої телефонної розмови з президентом Російської Федерації заявив про необхідність звільнення ув'язнених, серед яких в основному кримські татари, незаконно затримані в Криму.

Нагадаємо, Лукашенко жорстко відповів Путіну після затримання "Вагнера": дружбі прийшов кінець.

Як повідомляв "Знай.ua", 5 справ по Герусу на столі Венедиктової-Москаль.

Знай.ua писав, "припиніть брехати": Лукашенко зробив сміливу заяву після витівки Кремля. Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що затримані під Мінськом найманці російської ПВК Вагнера повинні відповісти в разі порушення законодавства держави, і закликав РФ не підривати обстановку в його країні.