Незареєстрований кандидат у президенти Білорусі Валерій Цепкало, який зараз перебуває в Києві, назвав агресію РФ на тимчасово окупованому Донбасі "громадянською війною".

Читайте Знай в Google News!

"Я особисто розглядаю це як громадянську війну в Україні, де воюють громадяни однієї і тієї ж країни. Чи є там втручання? Напевно, є. Чи є там якась підтримка з боку Росії, там якась торгівля, напевно, йде? Я не знаю, але, напевно, є. Навряд чи можна вважати, що Донецьк може бути самодостатнім з точки зору ведення якогось міжнародного бізнесу", - заявив він в ефірі 4 каналу.

Валерій Цепкало, фото " Суспільне"
Валерій Цепкало, фото " Суспільне"

При цьому Цепкало "не може сказати", чи є на Донбасі російські війська, тому що він "просто про цього не знає". При цьому він додав, що Білорусь виступає посередником між Україною і Росією, тому, на його думку, вона не повинна займати ніякої позиції щодо конфлікту на Донбасі.

Популярні новини зараз
Часу залишилось обмаль: треба встигнути зробити це з трудовими книжками Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Він також підкреслив, що, "безумовно, Донбас, це територія України". Крим, за словами Цепкало, також є українським з точки зору міжнародного права.

Цепкало з 1994 року працював у передвиборному штабі Лукашенка, пізніше був призначений заступником міністра закордонних справ, послом Білорусі в США, був представником президента в парламенті.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, Олександр Лукашенко прокоментував протести на білоруських підприємствах. Він попередив, що страйки можуть дуже негативно позначитися на майбутній роботі підприємств.

Як повідомляв портал Знай.uа, з'явилося нове відеозвернення кандидата в президенти Білорусі і головної суперниці Олександра Лукашенка Світлани Тихановської з Литви.

Також портал Знай.uа писав, що Вероніка Цепкало закликала міжнародне співтовариство визнати Тихановську білоруським президентом.