Білоруський президент Олександр Лукашенко у своєму зверненні стосовно того, що в ці дні відбувається в його країні заявив, що планує зателефонувати колезі, президенту країни-агресора РФ Володимиру Путіну.

Читайте Знай в Google News!

Відеозапис його звернення вже поширили білоруські ЗМІ та Telegram-канали.

Лукашенко хотів би обговорити з Путіним протести і страйки в Білорусі. Він вважає, що там "розгортається агресія" і існує "загроза не тільки Білорусі". Лукашенко заявив, що захист Білорусії — це "не менше, ніж захист всього нашого простору, Союзної держави, і приклад іншим".

Популярні новини зараз
Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Тарифний "сюрприз" для мешканців багатоповерхівок: травневі платіжки заберуть ще більше грошей Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

"Нас заколисувати не треба мирними акціями і демонстраціями. Ми дуже добре це бачимо. І потім, ми ж методички читали кольорових революцій", - заявив Лукашенко.

Він також заявив про "професійно працюючі фейки". "У мене, виявляється, вже знайшли в Москві якийсь будинок. Я зараз публічно хочу сказати: знайшли — заберіть його", — сказав він.

Крім того, Лукашенко висловився про страйкуючих робітників. "Що стосується роботи економіки - найважливіше питання. Зрозуміло, що різного роду канали, певні засоби масової інформації будуть розгойдувати цю ситуацію, що виходьте, страйкуйте... Я на цей рахунок вже висловився: хтось хоче страйкувати, нехай йдуть страйкувати, але на заводах їм робити нічого", - вважає він.

Лукашенко доручив оперативно підготувати документи щодо подальшої роботи уряду, зазначивши, втім, що його в основному сформовано.

Також варто нагадати нашим читачам, що 9 серпня в Білорусі пройшли вибори президента. ЦВК оголосила перемогу Лукашенка з 80% голосів, за офіційними даними, у Світлани Тихановської, найближчої суперниці чинного президента, тільки 10%.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Україна в прольоті: Лукашенко відправив російських бойовиків Путіну.

Як повідомляв Знай.uа, читала з листочка під наглядом силовиків: голова ЦВК Білорусі розповіла, як було записно "зрадницьке" відео Тихановської.

Знай.uа писав, Лукашенко догрався: всі 27 країн Євросоюзу визнали вибори в Білорусі сфальсифікованими і готують санкції.