Президент Сполучених Штатів Америки Дональд Трамп довгі роки був упевнений, що Україна — це частина Росії. Помічник Трампа Джон Болтон заявив, що давати які б то не було поради його начальнику було дуже складно.

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки заяві колишнього помічника американського президента з національної безпеки Джона Болтона в ефірі одного з австралійських телеканалів.

Дональд Трамп, фото YouTube
Дональд Трамп, фото YouTube

"Якщо президент США не знає, що Гельсінкі не належить Росії, як може радник з безпеки взагалі давати поради Трампу, не починаючи щоразу з Адама і Єви... у нас були такі розмови дуже часто, я навіть не можу порахувати, скільки разів мені доводилося пояснювати йому, Чому Корейський півострів було розділено в 1945 році. Те ж саме було з Україною, яка, на його думку, була по суті частиною Росії", - зазначає Болтон.

Популярні новини зараз
Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами" Подорожчає одна з критично важливих комунальних послуг: який тариф хочуть встановити
Показати ще

Раніше в червні Болтон випустив книгу "Кімната, де це сталося: мемуари Білого дому", в якій розповідає про свою роботу на посаді помічника президента з нацбезпеки. Україна є ключовою темою змісту мемуарів. Передостання глава з тридцяти чотирьох сторінок присвячена Україні, про яку згадується не менше 270 разів.

Трамп заявив, що в книзі опубліковано секретну інформацію, звинувативши її автора в порушенні закону про нерозголошення даних. Держсекретар США Майкл Помпео назвав Болтона зрадником за розкриття секретних відомостей. За словами Помпео, в мемуарах "безліч брехливих тверджень".

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, напередодні виборів Трамп перетворив Путіна, Сі Цзінпіна і Ердонага на "шахові фігурки".

Як повідомляв Знай.uа, Трамп збирається до Путіна, щоб обговорити протести за спиною Лукашенка.

Знай.uа писав, не минуло й півроку: Трамп вперше відреагував на протести в Білорусі.