Експрезидент України Петро Порошенко висловився з приводу рішення Саміту ЄС щодо ситуації в Білорусі. На думку політика, європейська спільнота вибрала зважену програму дій. Серед іншого, Порошенко підтримав невизнання виборів і ідею цільових санкцій проти окремих осіб і зазначив, що необхідно забезпечити можливість білорусам самим робити вибір без зовнішнього втручання.

Відповідний пост був розміщений на сторінці президента в соціальній мережі Faebook.

протести в Білорусі, фото з вільних джеоел
протести в Білорусі, фото з вільних джеоел

"Цілком зважені і збалансовані результати Саміту ЄС щодо ситуації в Білорусі.

Ключове – лише білоруський народ має вирішувати майбутнє своєї країни, недопущення зовнішнього втручання, передусім з боку Росії, невизнання результатів виборів. Не менш важливим є також акцент на підтримці громадянського суспільства та вільних ЗМІ, на що в ЄС планують спрямувати ще більше уваги.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Підтримую розумний підхід щодо санкційної політики: лише цільові санкції проти осіб, причетних до фальсифікацій та репресій, тоді як економіка країни не має постраждати. У правильності саме таких підходів особисто переконаний з перших днів політичної кризи в Білорусі.

Моя порада європейським політикам – пильно стежити за кожним кроком Росії, за кожним рухом її керівництва. Неприхована мета Кремля – аншлюс Білорусі. ЄС же, як і Україна, зацікавлені в незалежній демократичній білоруській державі. Сподіваюся, це допоможе і українській владі нарешті чітко визначити свою офіційну позицію.

Жыве Беларусь!", йде мова у повідомленні.

Цілком зважені і збалансовані результати Саміту ЄС щодо ситуації в Білорусі. Ключове – лише білоруський народ має...

Geplaatst door Петро Порошенко op Woensdag 19 augustus 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, У Білорусі готували замах на Тихановську? Навіщо суперниця Лукашенка втекла з країни.

Як повідомляв портал Знай.ua, Лідер "Антитіл" Тополя показав символ білоруської свободи – як раніше вже не буде.

Також Знай.ua писав, що Лукашенко звинуватив протестуючих білорусів у немислимому: "кримінальники та безробітні".