Конституційний Суд України визнав запроваджений урядом карантин злочином проти прав і свобод громадян. І тепер мільйони українців, котрі втратили роботу, будуть писати позови проти Шмигаля за завдані їм матеріальні збитки.

Таким чином рішення прем'єра Дениса Шмигаля про запровадження в Україні тотального карантину обернеться для нього масовими позовами та в'язницею. Таку думку висловив блогер Ігор Лєсєсв у новому випуску своєї програми "Не добрий вечір"

"Загляньте в очі Шмигаль. Ціле море смутку, болю і безглуздості. І адже це наш смуток і наш біль. І наша колективна безглуздість. Це ми з вами намагаємося надихатися у всій цій шмигальщині. Зверніть увагу ось на цей документ. 28 серпня Конституційний Суд України оголосив, що Шмигаль кримінальник. Уряд Шмигаля карантин запровадив незаконно. Порушені - цитую - 8, 24, 33, 39, 42, 49, 64, 92, 126, 129 статті Конституції України. А там цілий букет", - зазначив блогер.

Тепер, стверджує Лесева, кожен потерпілий українець може звернутися до суду з позовом проти уряду.

"Мільйони людей через незаконно оголошений карантин зазнали збитків. Хтось втратив роботу, комусь урізали зарплату. Згадайте навіть, як приймався закон про продаж землі. Зелене злодійство прикрилося карантином, як Третьякова своєю якістю. А люди навіть не змогли масово зібратися з протестом. Ну тому що карантин і типу загроза їхньому життю", - підкреслив Лєсєв.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Холод та дощі терпіти недовго: прогноз погоди на тиждень Чужі борги можуть стати вашою проблемою: "Нафтогаз" дивує українців "сюрпризами"
Показати ще

При цьому, за словами блогера, "відкосити" у чиновника не вийде, оскільки його рішення були цілеспрямованими.

" Він не вселяє розумової довіри. Але під дурника йому закосити не вийде. Кабінет міністрів має потужну юридичну службу. Кожна постанова уряду перед його публічним оголошенням вивчається юристами. Тому, дії Шмигаля - це свідоме правопорушення. І тепер будь-хто з нас може сміливо звертатися в суди. От всі, хто за таксі переплачував, коли нічого в містах більше не їздило. Всі, хто нянечок наймав, тому що закрилися дитсадки і школи. Хто роботу втратив, бо не зміг добиратися з передмістя. Кого позбавили спортзалів, кінотеатрів і кафешок. І навіть ті, кого позбавили права поставити в церкві свічку. Будь-хто може писати позови проти уряду Шмигаля. І не просто так писати, а на основі рішення Конституційного Суду України", - уточнив Лєсєв.

Блогер також розкрив, як розганяється паніка статистикою. Лєсєсв зауважив, що вже 5 місяців Держстат не публікує дані про смертність в країні - статистику подають лише по коронавірусу.

"І зверніть увагу на інший момент. Держстат ось уже 5 місяців не публікує дані про смертність в країні. Пояснюю, як це працює. Ось нам кажуть - від коронавірусу померло вже 2700 осіб. А ще кілька днів тому було тільки 2500. Плюс 200 трупів за кілька днів - має ж налякати. Але почекайте, тільки за один місяць в січні від грипу і пневмонії померло понад 600 українців", - зазначив блогер.

Цифра вражає, лише тоді, коли ти розумієш її величину, зазначає Лєсєв.

"Нам акцентують увагу тільки на одній заразі. От є коронавірус і бійтеся його, суки. А то, що від туберкульозу минулого року померло 7 тисяч осіб - ну то таке собі".