Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба виступив ініціатором телефонної розмови з головою російського Міністерства зовнішніх справ Сергієм Лавровим з приводу загострення на Донбасі та ризику зриву припинення вогню. Нагадаємо, попри так зване "перемир'я", у результаті ворожих обстрілів у зоні ООС загинув український військовослужбовець і ще один був поранений.

Читайте Знай в Google News!

Про це голова МЗС України написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Дмитро Кулеба, скріншот з відео
Дмитро Кулеба, скріншот з відео

"Сьогодні у зоні ООС незаконні збройні формування здійснили провокації, в результаті яких загинув один український воїн та один був поранений. Це очевидні спроби зірвати режим припинення вогню і створити суттєві перешкоди для процесу мирного врегулювання загалом.

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Нові тарифи на воду та каналізацію: за кожен кубометр – 86 гривень Централізованого опалення може більше не бути: людей шокували заявою
Показати ще

Наголошую: Україна виступає за безумовне та неухильне дотримання режиму припинення вогню. Шлях до миру і деокупації наших територій тернистий, але починається він саме тоді, коли мовчить зброя.

Діючи сумлінно, Україна у зв’язку з цими провокаціями вжила невідкладних заходів, передбачених Домовленістю Тристоронньої контактної групи від 22.07.2020 про запровадження з 27.07.2020 пакету додаткових заходів з підтримки режиму припинення вогню, а саме – негайно задіяла координаційний механізм з реагування на порушення режиму припинення вогню за сприяння Спільного центру контролю та координації, а також поінформувала про інцидент Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні.

Крім того, я ініціював термінову розмову з Міністром закордонних справ Російської Федерації Сергієм Лавровим для обговорення ситуації, що склалася, та шляхів виходу з неї", — йде мова у публікації.

Сьогодні у зоні ООС незаконні збройні формування здійснили провокації, в результаті яких загинув один український воїн...

Geplaatst door Dmytro Kuleba op Zondag 6 september 2020

У неділю 6 вересня поблизу Красногоровки російські бойовики обстріляли позиції Об'єднаних сил з гранатометів, поранивши при цьому українського військового.

Пізніше окупаційні війська відкрили вогонь зі стрілецької зброї по захисниках Причепилівки, що стало причиною загибелі бійця Об'єднаних сил.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, у Лукашенка здали нерви на масовому страйку

Як повідомляв портал Знай.uа, Лукашенко назвав українців "майданутими" і скинув провину за протести в Білорусі

Також Знай.uа писав, у Києві спалили Лукашенка з Путіним.