Члени Координаційної ради Антон Родненков, Іван Кравцов та Марія Колеснікова проходили прикордонний контроль на білорусько-українському кордоні. Всім, крім Марії, вдалося перетнути кордон, опозиціонерку ж було затримано.

Читайте Знай в Google News!

Про це повідомляє білоруське інформагентство "Белта" в Телеграм, яке поширило відео з Іваном Кравцовим, який заявляє, що за кілька хвилин спільно з Антоном та Марією виїде до України.

Марія Колесникова, скріншот: YouTube
Марія Колесникова, скріншот: YouTube

Офіційний представник Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський також підтвердив, що вони троє проходили білорусько-український кордон, передає TUT.BY.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Бичковський повідомив, що це відбулося приблизно о п’ятій ранку 8 вересня. Водночас він каже, що всі троє прикордонний контроль у пункті пропуску Олександрівка пройшли.

Однак за даними білоруських ЗМІ їхню колегу Марію Колесникову було затримано на кордоні. У мережі з'явилося і відео того, як авто з опозиціонерами покидало територію країни

Так, Telegram-канал "ATNNEWS" пише, нібито на фоні чуток про викрадення Колесникової, вона і двоє її колег, "відключивши телефони, потайки вийшли до білорусько-українського кордону"

В результаті у Родненкова і Кравцова вийшло втекти, а Колесникову "затримали просто на кордоні, втікачів шукають разом з українцями". У мережі опублікували і відео "прориву", хоча на кадрах не видно ні Колесникової, ні її колег.

Згодом у Держприкордонслужбі, зазначили, що 8 вересня низка ЗМІ поширила інформацію з посиланням на різні джерела, в тому числі на офіційного представника Державного прикордонного комітету Республіки Білорусь, щодо вибуття в напрямку України трьох громадян Білорусі, які є членами Координаційної ради білоруської опозиції.

"З огляду на це Державна прикордонна служба України повідомляє, що в один з українських пунктів пропуску в межах Київської області на в’їзд в Україну прибули двоє громадян РБ Антон Родненков та Іван Кравцов. Наразі вони проходять необхідні заходи прикордонного контролю у відповідності до законодавства, яке визначає порядок перетину державного кордону. Громадянка РБ Марія Колесникова в пункти пропуску України для проходження прикордонного контролю не прибувала", – йдеться в офіційній заяві.

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лариса Білозір з групи "Довіра" засвітила у Раді сумочку від бренду Hermès Kelly за $10 тисяч

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів, у ПФУ розповіли про нарахування

Також "Знай.ua" писав, що донорів крові жорстко каратимуть за обман: чим обернеться подання неправдивої інформації про здоров'я