Донорів крові штрафуватимуть за неправдиву інформацію про своє здоров'я. Верховна Рада прийняла відповідний законопроєкт за основу в першому читанні.

Читайте Знай в Google News!

У першому читанні 3 вересня депутати ухвалили за основу законопроєкт №3649, про це йдеться на сайті парламенту.

Громадян планують карати за "умисне приховування інформації або подання неправдивих відомостей про стан свого здоров’я особою, яка виявила бажання стати донором, якщо її дії спричинили або могли спричинити шкоду здоров’ю" отримувача крові.

Донорство крові, фото: pixabay.com
Донорство крові, фото: pixabay.com

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку Абонентам Київстар та Vodafone дали важливі інструкції: інакше вигідного тарифу не бачити
Показати ще

У документі зазначено, що донору загрожує штраф у розміні 425 - 850 гривень за надання неправдивої інформації про стан свого здоров'я, якщо його кров завдасть шкоди реципієнту. Тепер охочі "нажитися" на здачі крові, але не зробити цим добро, будуть нести відповідальність за здоров'я інших людей.

Донорами можуть бути:

  • Особи старші 18 років
  • Татуювання і пірсинг зроблені понад рік тому
  • Вага від 50 кг
  • Протягом останніх 10 днів не видаляли зубів
  • Після ГРВІ, ангіни, грипу минув місяць
  • Немає захворювань серця і крові, легень, онкологічних захворювань, ІПСШ.

Інфографіка: Народний ревізор / Телеграм
Інфографіка: Народний ревізор / Телеграм

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Лариса Білозір з групи "Довіра" засвітила у Раді сумочку від бренду Hermès Kelly за $10 тисяч

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів, у ПФУ розповіли про нарахування

Також "Знай.ua" писав, що Білоруські студенти вийшли на протест проти Лукашенка і потрапили в лапи ОМОНу: "Хапали всіх, люди кричали"