Лідер білоруської опозиції Світлана Тихановська звернулася до росіян. Опозиціонерка назвала росіян і білорусів братніми народами. Про це вона заявила у своєму відеозверненні.

Читайте Знай в Google News!

Відповідне відео було опубліковано в телеграм-каналі NEXTA.

"На жодному етапі це не була боротьба проти Росії, і впевнена, не стане нею. Я закликаю (росіян) вас не піддаватися впливу цієї брехні і знати справжню причину, чому білоруський народ вимагає відходу Лукашенко", - заявила вона.

Світлана Тихановська, скріншот з відео
Світлана Тихановська, скріншот з відео

Популярні новини зараз
Закочуйте рукави – ще доведеться попрацювати: кого з українців не відпустять на пенсію у 2024 році Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня
Показати ще

Тихановська також заявила, що російська пропаганда намагається спотворити те, що відбувається в Білорусі і закликає не вірити цьому.

Раніше ж Олександр Лукашенко заявив, якщо його країна завалиться, потім те ж саме трапиться з Росією. Він додав, що просто так не піде зі своєї посади.

Своєю чергою Координаційна рада білоруської опозиції почала підготовку до референдуму про зміни в Конституції країни. Крім того, в Білорусі створили робочу групу, яка підготує пропозиції щодо розширення повноважень уряду та місцевих органів влади.

Світлана Тихановская
Світлана Тихановська: Facebook

Колишня кандидатка в президенти Білорусі вважає, що на недавніх виборах у Лукашенко нібито не було шансів перемогти, оскільки не було підтримки народу.

"Лукашенко обрав єдину тактику, яку він знає: не допускати до виборів незалежних кандидатів, кидати їх в тюрми і видворяти з країни, а також відмовлятися від міжнародних спостерігачів і перешкоджати законному праву білоруських громадян зі спостереження за виборами. Попри це, Лукашенко програв і повністю сфальсифікував результати, встановлено тисячі фактів порушень.", - сказала суперниця Лукашенко. Світлана Тихановська

Тихановська також нагадала про жорстокість влади щодо своїх громадян, що вилилося в стрілянину по людях, затримання і побиття. Вона назвала три вимоги білоруського народу - відхід Лукашенко, нові і прозорі вибори і звільнення всіх політв'язнів.

"На жодному етапі це не було боротьбою проти Росії і не стане нею. Будь ласка, не вірте пропагандистським ЗМІ і політикам, що стверджують зворотне. Дуже важливо не зіпсувати відносини між нашими народами. Білоруси налаштовані на максимально дружні відносини з усіма сусідами при збереженні суверенітету власної країни. Ми, білоруси, дуже вдячні росіянам, які підтримують боротьбу білоруського народу за свободу ", - сказала Тихановська і також подякувала чесним російським журналістам і блогерам. Світлана Тихановська

Обов’язково підпишись на наш канал у Viber, аби не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, раніше з'явилася інформація, що соратницю Світлани Тихановської Марію Колесникову, ймовірно, викрали у Мінську. Про це повідомили білоруські ЗМІ.

Як повідомляв портал "Знай.ua", українці отримають пенсії за героїчно загиблих в АТО родичів, у ПФУ розповіли про нарахування

Також "Знай.ua" писав, що донорів крові жорстко каратимуть за обман: чим обернеться подання неправдивої інформації про здоров'я