Колишній перший заступник прокурора Сумської області О.Рубан намагається через суд повернутися на свою посаду. У липні 2020 року наказом Генерального прокурора його було звільнено з посади та з органів прокуратури. Підставою для звільнення стало рішення атестаційної комісії прокурорів. Комісія взяла до уваги звернення трудового колективу ТОВ «Волана» щодо зловживань владою та підозри у рейдерстві даного прокурора.
На початку червня 2020 року група посадових осіб правоохоронних органів у Сумській області намагалася незаконним шляхом заволодіти майном підприємства - найбільшого українського виробника снеків. Виробничий комплекс заводу вписали у кримінальну справу, до якої підприємство не мало відношення, та організували ухвалу районного суду про арешт майна. Незаконна ухвала була скасована в апеляційному суді, а проти зловмисників відкрито кримінальні справи. Державне Бюро розслідувань проводить слідство за підозрою прокурорів А. Жернового, О.Рубана і слідчого СБУ В. Прохненка у зловживанні службовим становищем та службовим підробленням. Перший заступника прокурора Сумської області Олександр Рубан особисто письмово звертався до суду і надавав незаконні вказівки щодо того, як потрібно розглядати цю справу.
Звільнення високопосадовця з органів прокуратури стало шоком для всієї групи підозрюваних. І тому О.Рубан подав скаргу до Окружного адміністративного суду Сумської області про поновлення на посаді. Проте, рішення про звільнення повністю відповідає законодавству, і тому судді не беруться за розгляд справи про поновлення, і прокурор-рейдер займається пошуками того судді, який погодиться підписати рішення про поновлення його на посаді.