Міністр охорони здоров'я України Максим Степанов розповів про реформу медицини, швидкої допомоги і пригрозив головлікарям. Відповідні заяви прозвучали під час онлайн-брифінгу 23 вересня.

Читайте Знай в Google News!

Степанов заявив, що екстрена швидка допомога є маркером і уряд хоче побудувати еталонну екстрену допомогу. Для цього зокрема наступного року в бюджетному запиті пропонують суттєво збільшити оплату екстреної медичної допомоги з боку держави.

"хочемо підняти тариф зі 164 до 412 гривень. Навіщо ми це робимо? Ми хочемо дійсно побудувати швидку, про яку ми всі мріємо. Ми всі знаємо цей номер 103 і знаємо його з дитинства. Лікар швидкої, який приїжджає на допомогу, бере на себе відповідальність за людину і рятує його, може отримувати заробітну плату в 5-7 разів менше, ніж працівник убер. Тому ми в бюджеті і закладали суму. Наприклад, зарплата лікаря швидкої повинна бути в районі 20-22 тисяч гривень. Фельдшера-близько 17 тисяч гривень. Водія - не менше 12 тисяч гривень", - каже Степанов.

Степанов стверджує, що новий тариф враховує всі лікувальні засоби, якими повинна бути оснащена швидка допомога. Також він стверджує, що з вересня було прийнято рішення про підвищення зарплат медичним працівникам.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам На ТЦК чекає колапс: терміни поставили в глухий кут Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає
Показати ще

Максим Степанов пригрозив головлікарям. Через відсутність заявок безліч медиків ризикують вчасно не отримати надбавки.

З 11 вересня Національна служба здоров'я почала приймати заявки від лікарень, де вказано штатний розклад. Потім укладаються договори і працівникам медустанов перераховуються гроші.

Зараз менше 800 медзакладів подали заявки з 1600, хоча процес підготовки документів займає 15-20 хвилин, стверджує Степанов.

Сьогодні буде опубліковано список закладів, які проігнорували процедуру.

"держава зробила все від себе можливе, щоб люди отримали гроші", - резюмував Степанов.

23.09.2020 | Онлайн-брифінг щодо ситуації з протидією поширенню коронавірусної інфекції

Онлайн-брифінг з перекладом жестовою мовою міністра охорони здоров’я України Максима Степанова

Geplaatst door Міністерство охорони здоров'я України op Dinsdag 22 september 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадавши, МОЗ змінило правила самоізоляції, кому тепер обов'язково потрібен тест.

Як повідомляв Знай. ua, Степанов зірвався через гучну вечірку в Запоріжжі в розпал пандемії.

Також Знай. ua писав, що в Україні оновили список "червоних зон" карантину, Куди зникли обласні центри.