Своєю таємною інавгурацією Олександр Лукашенко фактично підтвердив, що він обирає Російську Федерацію і цементування тоталітарного режиму, а не Європу, Захід і демократичні цінності.

Читайте Знай в Google News!

Про це заявив глава українського зовнішньополітичного відомства Дмитро Кулеба в ефірі телеканалу "Україна" на "Свободі слова Савіка Шустера".

Дмитро Кулеба, скріншот з відео
Дмитро Кулеба, скріншот з відео

За словами міністра, такий вибір Олександра Лукашенка несе дуже великі ризики і загрози для України, яка межує з Білоруссю, і яка веде сьомий рік війну з Російською Федерацією. Міністр підкреслив, вибір Лукашенка означає також автоматичне протистояння і конфронтацію з Україною.

Популярні новини зараз
Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Олександр Лукашенко, скріншот: YouTube
Олександр Лукашенко, скріншот: YouTube

Дмитро Кулеба додав, що Лукашенко, як і раніше відмовляється йти на контакт із західними партнерами. У Мінську вже давно є пропозиція ОБСЄ. Захід пропонує виступити посередником між режимом і протестувальниками, але від Лукашенка немає жодної реакції, що фактично означає відмову.

Кулеба підкреслив, що офіційний Київ, приймаючи ту ситуацію, яка є, керуватиметься інтересами, які вигідні нашим громадянам і добиватиметься гарантій безпеки громадян України на території Білорусі.

Варто також нагадати нашим читачам, що в середу, 23 вересня, в присутності кількох сотень людей, серед яких були посадові особи, журналісти, а також діячі культури і спорту, Лукашенко зачитав текст присяги, підписав акт про її прийняття і отримав від глави Центрвиборчкому Лідії Єрмошиної посвідчення президента. Заздалегідь про церемонію інавгурації оголошено не було.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, на Закарпатті зустрінуться глави політичних відомств України та Угорщини - слідом за приїздом Зеленського.

Як повідомляв Знай.uа, подвійне громадянство в Україні: Кулеба пояснив, коли дозволять і назвав виняток.

Знай.uа писав, Кулеба вимагає термінової розмови з Лавровим після загибелі українського воїна.