Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль відзвітував про приватизацію першого спиртового заводу. Таким чином уряд почав втілювати у реальність затверджену раніше програму дій щодо знищення державної монополії на виробництво спирту.

Читайте Знай в Google News!

Про це голова Кабінету міністрів України написав на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook.

Шмигаль, фото: youtube
Шмигаль, фото: youtube

"Державне підприємство “Укрспирт” у попередні роки було синонімом багатомільярдної корупції. За оцінками Фонду держмайна через тіньові схеми в спиртовій галузі бюджет щороку недоотримує 8-10 млрд грн. Тепер цьому покладено край. Минулого року Парламент ухвалив закон, яким демонополізував виробництво спирту, а цього тижня відбулася історична подія — приватизація першого спиртового заводу у Немирові. Фінальна ціна виявилася на 5 млн грн більше за стартову, а головне те, що актив придбав профільний інвестор. Це означає додаткові інвестиції у підприємство, а як наслідок — збільшення кількості робочих місць та надходжень до бюджету громади. Загалом, на першому етапі приватизації на аукціони будуть виставлені 30 спиртових заводів, які входять у склад державного підприємства "Укрспирт"", — йде мова у публікації.

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше усі спиртові заводи країни перебували у державній власності — і саме цей спирт йшов як на технічні і медичні потреби, так і на виробництво горілки. Цікаво, що реалізація планів з ліквідації держмонополії на виробництво спирту випав на період пандемії коронавірусної хвороби COVID-19, для профілактики якої рекомендують використовувати антисептичні засоби з алкоголем.

#Економіка_тижня: прозора приватизація, доступні кредити та земля для громад 🔹 Державне підприємство “Укрспирт” у...

Geplaatst door Денис Шмигаль op Zaterdag 17 oktober 2020

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Нагадаємо, Тимошенко "відходить" від хвороби в елітному маєтку з пляжем та садом: показали володіння політикині

Як повідомляв портал "Знай.ua", Ляшко зробив гучне зізнання про карантин в Україні: "Не соромно"

Також "Знай.ua" писав, що пенсії до кінця року зростуть декілька разів: підвищення чекає не всіх, перелік категорій