Тому не дивно, що президентські вибори викликали в нашій країні такий жвавий інтерес.

Однак будь наслідків слід чекати від них? Про це на YouTube-каналі «Знай 24» розповів кандидат політичних наук Олексій Якубін.

«Якщо говорити про наш контексті, тут грає роль те, що Україна за останні 5-6 років стала дуже активним учасником або навіть інструментом внутрішньополітичних процесів США», - зазначає політолог.

Однак це працює й у зворотний бік: українська політична еліта і процес її формування багато в чому залежать від Вашингтона.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Але хто більш вигідний для нашої країни, Трамп або Байден?

«Мені здається, що Київ більшою мірою ставив на Трампа, і це було досить раціонально. По-перше, він був чинним президентом, по-друге, він вже перемагав, коли йому прогнозували «неуспіх». І плюс до того, він досить своєрідна людина, фактор Трампа, або як він назвав себе, «Містера Брекзіта», теж присутній», - вважає Якубін.

Він здивований привітанням Байдена з перемогою ще до офіційного оголошення підсумків голосування від прем'єр-міністра Ізраїлю Нетаньяху: адже саме Ізраїль має підстави для подяки Трампу.

«Якщо говорити про те, чи вигідний Байден Україні чи ні, то варто розуміти, що тут буде діяти інший підхід. Байден зараз — це не Байден 2016 року. Різниця в тому, що він вже буде президентом, а тоді він був лише віцепрезидентом. Очевидно, що зараз на роботу з Україною у нього не буде так багато часу, як було раніше», - вважає політолог.

Так чи інакше, для президента США Джозефа Байдена Україна не буде стояти на першому місці. Більш того, у відносинах з нею він стане поводитися як можна обачнішими. Адже як Трампу демократи ставили в провину будь-який крок в бік Росії, так і Байдену республіканці будуть ставити в провину будь-який крок в бік України.

На думку Якубіна, політика Байдена на посаді президента розчарує українську еліту. Він, швидше за все, буде домагатися від нашої країни виконання умов Мінських угод — за посередництвом МВФ або ще когось.

Про подальші події говорити поки передчасно.

У Мережі з'явилися подробиці біографії Байдена.

Щодо наслідків його обрання для України вже давався прогноз.