Колишній радник голови офісу Президента України Андрія Єрмака Ігор Уманський заявив, що було організованр роботу стосовно старту розслідування махінацій в "коронавірусному фонді".

Читайте Знай в Google News!

Про це стало відомо завдяки повідомленню одного з українських телеканалів.

Ігор Уманський, фото з вільних джерел
Ігор Уманський, фото з вільних джерел

"Я доповідав цю інформацію керівнику Офісу президента. На що отримав прохання зробити детальніше дослідження. Я це зробив і півтора місяці тому передав відповідну інформацію Офісу президента. За моєю інформацією, ці матеріали вже вивчають правоохоронні органи", - заявив Уманський.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Швидка допомога, фото: Unian
Швидка допомога, фото: Unian

Він зазначив, що бюджет на наступний рік на "Укравтодор" перевищує бюджет Міноборони і дорівнює бюджету на всю систему охорони здоров'я.

Крім того, Ігор Уманський пояснив, що написав заяву про відставку, оскільки підготував для уряду план виходу з бюджетної кризи, а на його посаді це робити "некоректно і неетично".

"Бюджет на 2021 на 66% це борги. У цих умовах обслуговування боргу - чи це не найбільша стаття витрат держбюджету. Уряд не може в цих умовах не піти на реструктуризацію держборгу і відстрочити як виплати за основною сумою, так і з обслуговування. Це повний перелік дієвих заходів, які можна ще зробити. Час ще є. Щоб мати можливість про це говорити - я написав заяву, тому що маючи статус радника (глави Офісу Президента. - ред. ) це некоректно і неетично", - заявив Уманський.

За його словами, бюджет "хотєлок" на 2021 повинен бути переглянутий - в ньому повинні бути точки росту і пріоритети.

Також варто нагадати нашим читачам, що в проєкті держбюджету на 2021 рік на медицину закладено недостатньо коштів. МОЗ проситиме Верховну раду переглянути витрати. Про це заявив Міністр охорони здоров'я Максим Степанов на брифінгу в середу, 18 листопада.

"Наступного року необхідно профінансувати медицину в тому обсязі, якого вона потребує", - заявив глава МОЗ.

Обов'язково підпишись на наш канал в Viber, щоб не пропустити найцікавіше

Раніше повідомляли, Чернишов допомагає Єрмаку "монетизувати" велике будівництво за спиною у Зеленського.

Як повідомляв Знай.uа, у Раді створено міжфракційне об'єднання для підтримки зеленої енергетики - Гончаренко.

Знай.uа писав, Ігор Лесєв "пройшовся" по відео від Володимира Зеленського: "З палати № 6 шле привітики".