Дослідники з ірландського національного університету в Корку заявили, що вживання продукт з високим вмістом клітковини може зменшити негативний вплив стресу на організм.

Фахівці відзначають, що стрес шкодить як психіці, так і тілу. Причому найсильніше страждають мозок і кишечник. Дослідження доводять, що існує зв'язок між кишковими бактеріями і пост-стресовими розладами: депресією, занепокоєнням, синдромом роздратованого кишечника та іншими.

Експерти рекомендують включати в свій раціон зернові культури, бобові і, само собою, овочі. Клітковина, яка міститься в них, стимулює вироблення в товстому кишечнику коротколанцюгових жирних кислот (SCFA).

Жирні кислоти здатні знижувати рівень тривожності. Крім того, багаті клітковиною раціон перешкоджає набору зайвої ваги.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Вважається, що корисна їжа дуже дорога, але насправді подібний принцип харчування може істотно заощадити ваші кошти. До такого висновку прийшли наукові фахівці з Австралії.

Експерти заявили, що при повному виключенні фастфуду з раціону можна не тільки відмінно схуднути, але і заощадити кошти. Вчені запевняють, що головне в питаннях дієти і корисної їжі дотримуватися раціонального принципу.

У випробуванні брали участь жителі США. З'ясувалося, що вживання в їжу горіхів, бобових, риби, овочів, оливкової олії і цільних зерен може істотно заощадити бюджет, а також допоможе схуднути.

Нагадавши, їж скільки влізе, вчені назвали продукти, від яких не товстіють. Всі ці продукти відрізняються незначною кількістю калорій, тому є їх можна абсолютно без будь-яких побоювань.

Як повідомляв "Знай. ua", вчені знайшли в молоці відгомони Чорнобиля. Важко повірити у те, що знайшли британські вчені в українському молоці.

Також "Знай. ua" писав, що бюджетна дієта, як схуднути, залишивши гаманець"у формі".