Синоптики повідомляють, що в перший понеділок осені температура повітря в Україні прогріється до 28-35 градусів, на заході можливі грозові дощі.

Про це стало відомо з повідомлення українського гідрометцентру, передає УНН.

Як додає джерело: "Температура вночі 12-17 градусів, на узбережжі морів до 21 градусів, вдень в західних областях 23-28 градусів, на Закарпатті до 31 градусів, на решті території 27-32 градусів, в Одеській і Миколаївській до 35 градусів".

Популярні новини зараз
В Україні з’явився новий вид пенсій: отримати може кожен, але доведеться поділитись Виплати ніхто не чіпатиме: переселенців порадували доброю звісткою Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома Стосується всіх пенсіонерів: ПФУ поділився важливою інструкцією
Показати ще

Крім того, опадів 3 вересня в Україні не очікується, лише в другій половині дня на крайньому заході місцями можливі короткочасні грозові дощі.

Вітер східний, 5-10 м / с.
А в Києві в понеділок температура вночі 15-17 градусів, вдень - близько 30 градусів. Без опадів. Вітер східний, 5-10 м / с.

Нагадаємо, у неділю, 2 вересня, за народним календарем відзначається свято Самойлів день. Також православні віряни в цей день шанують біблійного пророка Самуїла, або Шмуеля (тобто «почутого богом»). Наші предки вважали пророка Самуїла заступником сильної статі і говорили: «Самойло-пророк сам молить Бога про мужика».

Як повідомляв Znaj.ua, п'яти учням стало зле на шкільній лінійці Києві, а одному старшокласнику довелося надати медичну допомогу. Про це повідомляє "Вечірній Київ".

Також Znaj.ua писав про те, що дослідники клімату вважають, що товста крижана кірка Арктики може розтанути дуже швидко. Це призведе до незворотних наслідків по всій планеті.