Учені зробили сенсаційне відкриття – виявилось, що ДНК дозволяє виявити сприйнятливість до таких поширених захворювань, як високий рівень холестерину або діабет.
Компанія Nestle хоче на основі тестів ДНК створювати і продавати індивідуальні плани харчування.


Як повідомляє Bloomberg, таке харчування, на думку компанії, збільшить тривалість життя і збереже здоров'я людей.

Для експерименту були обрані 100 тис. людей з Японії, яким видали прилади для збору ДНК у себе вдома. Через додаток випробовувані роблять фотографії того, що вони їдять, а Nestle потім рекомендує дієтичні зміни і пропонує спеціалізовані добавки, які можна підсипати або змішати з різними харчовими продуктами, включаючи чай.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

ДНК дозволяє виявити сприйнятливість до таких поширених захворювань, як високий рівень холестерину або діабет.

Сама програма може коштувати до $ 600 в рік і буде надавати капсули, які роблять багатими поживними речовинами чаї, коктейлі та інші продукти, наприклад, вітамін-збагачені закуски.


Нагадаємо, дослідники з Ірландського національного університету в Корку заявили, що вживання продуктів з високим вмістом клітковини може зменшити негативний вплив стресу на організм.
Фахівці відзначають, що стрес шкодить як психіці, так і тілу. Причому найсильніше страждають мозок і кишечник. Дослідження доводять, що існує зв'язок між кишковими бактеріями і пост-стресовими розладами: депресією, тривогою, синдромом подразненого кишечнику та іншими.


Як повідомляв раніше Знай.ua, про шкоду цукру ми всі знаємо чимало: він знижує імунітет, призводить до ожиріння, негативно впливає на серце і на вироблення колагену, що в результаті веде до появи зморшок.


Дієтологи стверджують, що існує ряд продуктів, які набагато небезпечніше для нашого організму. Їх краще повністю виключити зі свого раціону, чи вживати в дуже невеликих кількостях.


Також Знай.ua писав про те, що є засіб, набагато ефективніший за дієти і страждання в спортзалі. І робити для цього потрібно зовсім небагато - дивитися кіно.