Вчені з медичної школи гори Синай в результаті досліджень прийшли до висновку, що в винограді містяться унікальні сполуки, з яких виходять найбільш ефективні та безпечні антидепресанти.

Дослідники впевнені, що на основі органічних сполук винограду можна виготовити ДНК-вакцину, яку можна буде підбирати на основі особливостей організму людини.

Експерти відзначають, що виноград володіє сильною седативною дією і допомагає нейтралізувати багато супутніх захворювань – запалення периферичної імунної системи, зміни в лімфатичних вузлах та інших тканинах, які захищають організм від хвороб, а також зниження мозкової активності.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Крім того, кавуни, дині, сливи, виноград, нектарини, груші, яблука, інжир – лише частина багатого арсеналу фруктів першого місяця осені.

Блогер і консультант по ЗСЖ Ольга Фоміна розповіла, які фрукти і овочі мають найбільший запас корисних речовин.

Груші, або "плід Богів", як сказав великий Гомер, також крім смаку і насичення приносять організму неймовірну користь, говорить блогерка. У грушах фруктози більше, ніж глюкози і їх можна їсти навіть при діабеті та ожирінні.

Груша корисна для серцевого м'яза, оскільки містить багато калію. А завдяки наявності біологічно активних речовин, здатна протистояти інфекційним захворюванням.

Яблука, мабуть, один з найбільш легко засвоюваних джерел заліза, тому незамінні при лікуванні недокрів'я. А ще яблука – плоди молодості, що міститься в них пектин покращує колір обличчя і продовжує "термін придатності" шкіри.

Нагадаємо, вітамінний вибух: топ найбільш корисних овочів і фруктів вересня. Осінь – час збирати врожай фруктів, овочів, горіхів, зелені, грибів, бобових.

Як повідомляв "Знай. ua", з'їсти, щоб схуднути: 3 продукту, які допоможуть прибрати зайве. Ці продукти допоможуть вам привести тіло у форму.

"Знай. ua" писав, що чоловіки, увага: 5 продуктів, які допоможуть наростити м'язи.