В Україні у виробництві молочних продуктів широко використовується пальмова олія, що в Європі додають лише в технічні масла та лаки (доведено, що постійне його вживання викликає рак.

Це твердження користувача Олексія Шенгенського викликало дискусію в Facebook. Користувачі відзначають, що за кордоном цей інгредієнт також використовується у виробництві продуктів, однак, у такому випадку інформують покупця про його наявність.Крім того, його кількість жорстко регулюється.

"В Італії навіть у печеньки кладуть. Ті, які без пальми, коштують в три рази дорожче, звідси популярність", - пишуть в коментарях.

Як відомо, в Європі нормою вважається вживати 2% трансжирів від всього їх денного обсягу, а склад продуктів чесно вказується на етикетках. Тоді як в Україні масла в затверділому стані використовують повсюдно для здешевлення і тривалого зберігання продуктів, хоча трансжири сприяють виникненню серцево-судинних і онкологічних захворювань, а жирова плівка в шлунку заважає всмоктуванню вітамінів і мікроелементів.

Дієтологи радять зовсім не вживати такі продукти дітям та не зловживати дорослим.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

Нагадаємо, в Україні хочуть заборонити пальмову олію, яка стала, вже давно, ізгоєм в ряді європейських країн. Відповідний законопроект №3871 вже внесений до порядку денного українського парламенту і тепер чекає схвалення або відхилення.

Згідно цього законопроекту, головною причиною заборони пальмової олії є той факт, що даний продукт негативно впливає на стан здоров'я споживачів. До того ж, виробники ігнорують норми щодо його використання і густо кладуть дешеве масло "пальми" в свою продукцію. І часто навіть, замість належних за стандартом дорогих жирів.

Чому ж так небезпечна пальмова олія, а також де причаївся цей підступний продукт. Розбиратися допомагала терапевт-гастроентеролог Наталія Гордієнко.

Як повідомляв портал "Знай.uа", ціни на продукти в Україні неприємно вражають, втім навіть дорогі продукти не завжди означають якість. Багато недобросовісних виробників часто приховують реальний склад продукту, додаючи в їжу справжню отруту. Експерти пояснили, які інгредієнти в найпопулярних продуктах харчування можуть вкрай негативно позначитися на нашому здоров'ї і навіть спровокувати невиліковні хвороби, такі як рак.