Вчені з американського університету Джона Хопкінса виявили, що у людей, які протягом дня відчувають сонливість, майже в три рази збільшується ризик захворювання хворобою Альцгеймера. Про це повідомляється на офіційному сайті університету.

Дослідники проаналізували дані 123 добровольців, які протягом 16 років по мірі старіння звітували про стан свого здоров'я і проходили позитронно-емісійну томографію мозку.

У результаті проведених досліджень з'ясувалося, що добровольці, які скаржилися на сонливість в денний час, виявилися майже в три рази сильніше схильні до відкладення в мозку білка бета-амілоїду, пептиду Aβ42. Саме він вважається одним з основних факторів, який провокує хворобу Альцгеймера.

Один з авторів дослідження Адам Спір зазначає, що дані дослідження дозволяють говорити про взаємозв'язок між порушеннями сну і розвитком хвороби Альцгеймера. Це підтверджує гіпотезу про те, що поганий сон може сприяти розвитку захворювання.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

На даний момент не існує методів лікування хвороби Альцгеймера і необхідно удосконалювати способи профілактики захворювання. В тому числі і за допомогою лікування порушень сну.

Крім того, звичка додавати в чай або кава цукор загрожує розвитком набутого слабоумства. Всього 2,5 чайні ложки солодкого "піску" підвищують ризик майже на половину. Аналогічний ефект викликають магазинні соки та солодка газована вода.

Зв'язок між любов'ю до солодких напоїв і набутим недоумством показало дослідження американських вчених, участь в якому взяли 2226 осіб пенсійного віку. Спостерігали за піддослідними протягом 7 років.

Нагадаємо, ви їсте їх кожен день: ці продукти провокують слабоумство.

повідомляв "Знай. ua", вчені розповіли, що їдять генії.

"Знай. ua" писав, що вчені попередили людство про страшну загрозу.