Навіть після найбільш пристрасного і довгого сексу може виникнути почуття спустошення, біль і самотність, що супроводжується сльозами. Це стосується як жінок, так і чоловіків. Нещодавно вченим вдалося розкрити природу даного феномена.

Варто відзначити, що подібні почуття доставляють дискомфорт, а також можуть відлякати партнерів. Більш того, вони можуть виникнути навіть при вступі в інтимні стосунки з людиною, з якою ви зустрічаєтеся протягом декількох років.

Як стверджують психологи, подібна поведінка є нормальною, оскільки людина не повинна відчувати ейфорію і радість після інтиму. У науковому світі такий стан носить назву посткоітальна дисфорія і його пов'язують зі сплеском гормонів.

Так, після перенесеного оргазму в організмі у великій кількості починають виділятися гормони кохання – дофамін і окситоцин, що викликають цілий коктейль емоцій, який, у свою чергу, може призвести до раптового розпачу.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Також природа посткоїтальної дисфорії пояснюється почуття помилкового сорому, що нав'язується суспільством, в якому прийнято вважати, що насолоджуватися «процесом» погано і негідно.

За результатами дослідження, 50% жінок хоча б раз відчували смуток і тугу після сексу, тоді як 2% стикаються з цим постійно.

Не так давно вчені провели експеримент, в якому взяли участь 1208 чоловіків у віці від 18 до 81 року, виявило, що 41% представників сильної статі переживали посткоітальну дисфорію, при цьому 4,5% страждають від неї на постійній основі.

Вся справа в тому, що виховання не дозволяє чоловікам розповідати про переживання, так як їх з дитинства вчили не піддаватися емоціям. В такому випадку психологи радять обговорювати з партнерами цю тему, щоб відносини були більш відвертими і чесними.

Співпереживання і турбота про почуття ближнього не тільки зміцнить союз, але і зробить секс краще, так як навіть у разі настання зазначеного діагнозу ви будете знати, що друга половинка вас розуміє і любить.

Нагадаємо, вчені визначили три типи сексу, від яких жінки просто в захваті.

Як повідомляв портал Знай.uа, яку жінку чоловік ніколи не захоче: топ-5 помилок.

Також портал Знай.uа писав, чому деякі жінки не отримують задоволення від інтиму.