Основи правильного харчування передбачають прийоми їжі 5-6 разів на день: сніданок, обід і вечерю, а інші — перекушування. Такий підхід раніше вважався єдиним вірним, але вчені довели, що це не так. Детальніше про це читайте в матеріалі Clutch.

Вчені з Національного інституту вивчення старіння, Університету Вісконсін-Медісон і Центру біомедичних досліджень Пеннингтону в США провели дослідження і довели, що часті перекуси можуть прискорювати старіння і скорочувати тривалість життя.

Експеримент проводили на 300 лабораторних мишах, тварин випадковим чином розділили на дві групи. Першу групу посадили на дієту з низьким вмістом очищених цукрів і жирів, але при цьому з високим вмістом білка і клітковини, а другий залишили звичайний раціон з шкідливими продуктами. Групи розділили на три підгрупи по частоті доступу до їжі: харчування цілодобово, годування по годинах зі зниженою калорійністю на 30% і годівля раз в день з калорійністю їжі, як і у тих, хто міг їсти без обмежень. Мишей з останніх двох підгруп навчили їсти дуже швидко, щоб періоди голодування тривав якомога довше.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Спостереження тривало протягом усього життя тварин до природної смерті. Дослідники встановили, що у мишей з підгруп з низькокалорійним харчуванням і одноразовим годуванням здоров'я було набагато краще, ніж у мишей, які могли перекушувати протягом доби. Їх печінку та інші органи почали страждати від вікових змін пізніше, а тривалість життя була довшою.

Вчені зробили висновок, що тривале голодування без скорочення калорій і низькокалорійне харчування призводить до позитивних результатів: знижується ризик виникнення низки захворювань, пов'язаних з обмінними процесами, що позначається на загальній масі тіла.

Нагадаємо, названо рецепт корисних чіпсів для турботливих матусь.

Раніше Знай.ua повідомляв, спеціалісти назвали 3 причини перестати картати себе за зайві кіло та полюбити себе повною.

Також Знай.ua писав, Дженніфер Еністон розкрила секрет ідеальної зовнішості та вічної молодості.