Напевно кожна дівчина, яка перебуває в тривалих відносинах, з часом перестає відчувати себе вільною. Потім відразу виникає питання: «Можливо, він мене контролює або маніпулює мною?». Відповідь на нього дізнайтеся у нашому матеріалі.

Він ставить тобі ультиматуми

Найбільш очевидна ознака контролю – це ультиматум. Спочатку це може здатися милим – чоловік бере на себе турботу про тебе. Але потім він потихеньку починає обмежувати тебе і використовувати цей ультиматум для власної вигоди.

Він ігнорує тебе

Багато дівчат зауважують, що при будь-якій сварці вони завжди відчувають провину, а чоловік перестає розмовляти, поки не почуює вибачення? Це тонке маніпулювання, яке може запросто позбавити самооцінки.

Ти не можеш прийняти рішення без нього

Якщо ти питаєш ради у партнера, а він починає наполягати на одному з варіантів і переконувати тебе, що потрібно зробити саме так, значить, це насправді йому вигідно. Ти погоджуєшся на його вмовляння, а потім непомітно починаєш питати його думку з будь-якого приводу.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет"
Показати ще

Ти підлаштовуєшся під нього

Найчастіше дівчата ставлять капризи чоловіка вище за власні інтереси. Наприклад, твій бойфренд не хоче, щоб ти вдягала міні-спідницю, і пояснює це тим, що по вулицях ходить багато збоченців. Ти віриш в це з думками про те, що він про тебе піклується. Насправді він просто боїться, що ти сподобаєшся іншому хлопцеві.

Він наводить логічні аргументи

Часто чоловіки прикриваються логікою, щоб виправдати комплекси і страхи. Приміром, він каже: «Ми будемо жити разом, займайся будинком, а я буду заробляти гроші». Іноді це говориться щиро, але часто посил повідомлення інший: «Я не хочу, щоб ти працювала, тому що ти будеш фінансово незалежна або успішніше за мене».

Він порівнює тебе з колишніми дівчатами

Спочатку, коли він розповість, що ти на тлі його колишніх просто ангел, відчуєш свою значимість. І тут почнеться справжній цирк: «Уявляєш, вона не давала мені тусуватися з друзями в барі», «Ця ненормальна ревнувала мене до кожного стовпа». Так, якщо попередні дівчата були злом і не давали йому щось робити, то ти, звичайно, будеш дозволяти все.

Нагадаємо, психологи розповіли, як закохати в себе чоловіка.

Як повідомляв портал Знай.uа, гетеросексуальних чоловіків найчастіше приваблюють бісексуальні жінки.

Також портал Знай.uа писав, з яких причин чоловіки залишаються самотніми після 30.