Всесвітній день безтраншейних технологій

Кожного третього четверга вересня відзначають неофіційний Всесвітній день безтраншейних технологій горизонтально направленого буріння. Це рішення прийняли в 2016 році на семінарі, який організовувала Міжнародна асоціація фахівців ГНБ. Крім позитивного впливу на економіку, застосування цього методу дозволяє також мінімізувати негативний вплив на умови проживання людей, які знаходяться поруч з місцями проведення робіт. Також мінімальне втручання на екобаланс території.

День Ашура - день поминання пророків посланників Аллаха

Це 10-й день місяця Мухаррам і в цей день, за Кораном, були створені Небеса, Земля, ангели і Адам. У такий же день настане і апокаліпсис, кінець світу. Це також день жалоби за онуком пророка Мухаммеда Хусейна. Сьогодні в найбільших містах штату Гуджарат люди великими процесіями супроводжують «тазіі». Це зменшені копії гробниці Хуйсейна, а також ведуть коня, як пам'ять про його коня. Все це проходить під сумний оркестр. На платформах виступають гімнасти і акробати. Також проводять драматичні вистави.

Православні свята:

  • Предпразднство Різдва Пресвятої Богородиці.
  • Мученика Созонта.
  • Святителя Іоанна, архієпископа Новгородського.
  • Преподобномученика Макарія Канівського, архімандрита Овруцького, Переяславського.

Луків день

Це свято насправді відноситься до преподобного Луки, але через співзвуччя на Русі відзначали Луків день. У народі цибулю (лук) дуже поважали і вважали її дуже корисною. Вона використовувалася для лікування і профілактики простудних захворювань, її прикладали до пухлин і наривів. Навіть голову мили соком цибулі, щоб волосся було сильніше. За цибулею визначали, якою буде погода взимку. Якщо цибуля сильно одягнулася в лушпиння, то зима буде морозною. Природно з цибулі готували найрізноманітніші страви. Одним з них був фаршировані цибулини з курячим м'ясом.

Популярні новини зараз
У ТЦК потрібно і жінкам: кому з українок загрожує мобілізація після 18 травня Дати виплати пенсій "перетасували": чи можна змінити день отримання виплат В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

Іменини в цей день

Олександр, Андрій, Василь, Григорій, Євгеній, Іван, Лев, Лука, Макар, Михайло, Микола, Петро, Степан