Стефані Майерс з маленького містечка Вудбрідж в штаті Вірджинія в сусідському дворі виявила страшне створіння - двоголову змію, якій зайва голова зовсім не заважає повзати і кусатися. Змія сильно налякала жінку. Про це повідомляє USA Today.

Це була отруйна мідянка з двома головами. За словами жінки, це видовище було майже гіпнотичним.

"Я хотіла перестати дивитися, але просто не могла відвести від неї погляд. Неначе щось було з очима", - зазначила жінка.

Але вчені коли дізналися про неї були без розуму від щастя. Тепер вони вивчають, як живе дивовижна рептилія, і, схоже, її головам вдалося домовитися один з одним.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Фахівці з Департаменту полювання і рибальства Вірджинії взяли змію під свій нагляд. Вони вирішили обстежити її, щоб зрозуміти, як зайва голова вплинула на життя мідянки і чи не загрожує це її здоров'ю.

Один із співробітників департаменту, герпетолог Джей Ді Клеопфер, розповів, що в природі такі змії зустрічаються вкрай рідко і практично ніколи не живуть довго. Так дві голови часто не можуть домовитися між собою: вони прагнуть до різних речей і в підсумку тільки заважають один одному.

Мідянці, яку знайшла Майерс, всього близько двох тижнів, але герпетологи сподіваються, що у неї є шанси на досить довге існування.
Вчені помітили, що саме у цієї мідянки між головами майже не буває конфліктів і в більшості випадків ліва голова грає роль головної.

"Судячи з усього, ліва голова більш домінантна - вона в цілому більш активна і швидше реагує на різні стимули. Радіограми показали, що у двоголової змії є дві трахеї (ліва розвиненіша) і два стравоходу (правий більш розвинений). У двох голів одне загальне серце і одна загальна пара легких. При такій анатомії було б правильніше, якби харчувалася права голова, але з цим можуть бути проблеми, оскільки ліва голова зараз домінує ", - повідомляють вчені.

Як заявив Клеопфер, обидві голови вміють кусатися і обидві отруйні, але малюк, як він називає змію, навряд чи був небезпечний для Стефані Майерс, коли та його знайшла. У цьому віці мідянки, як правило, нападають тільки на комах. Так що Майерс варто радіти, що вона зустріла таку маленьку змійку.

Зараз за двоголовою змією продовжують доглядати вчені і ветеринари. Клеопфер сподівається, що незабаром мідянка зможе обходитися без їх постійного нагляду і її можна буде поселити в зоопарку, щоб більше людей змогло побачити незвичайну рептилію.

Posted by JD Kleopfer on Thursday, 20 September 2018

Нагадаємо, що робити, якщо вас вкусила змія.

Як повідомляв портал "Знай.uа" дві гігантські анаконди влаштували смертельну битву на очах у здивованої жінки.

Також "Знай.uа" писав, українських відпочивальників налякала велика змія довжиною близько метра.