Психолог, лайф-коуч, мотиватор і натхненник Юлія Левковська розповіла, які існують ознаки токсичних і деструктивних стосунків, які буквально руйнують життя людини. Про те, як веде себе партнер, який не поважає і не любить вас, читайте в матеріалі Clutch.

пара свариться
пара свариться

Для початку, що ж таке "деструктивні стосунки"? Це ті, які приносять набагато більше проблем, страждань та болю, ніж щастя. Після них залишається якась "чорна діра", від якої буває дуже важко позбутися.

Якщо ви впізнали свої стосунки хоча б в одному пункті, терміново припиніть їх:

пара
пара

Популярні новини зараз
Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто РФ може відкласти наступ через несподівані обставини
Показати ще

1. Ваш партнер вселяє вам, що речі, що засмучують вас і роблять нещасними, насправді не мають значення і просто перебільшені. Це можуть бути нічні гулянки з друзями, листування з іншими дівчатами або ж докори, образи. При спробі з'ясувати ситуацію він відповідає: "ти все придумала" або "ти себе накрутила".

2. Коли ви намагаєтеся завести серйозну розмову, він переводить ситуацію в жарт, в результаті чого між вами виникає порожнеча і недомовки. Наприклад: він приходить під ранок з гулянки і замість того, щоб пояснити, де він був, починає звинувачувати вас у тому, що ви на нього кричите і все ускладнюєте.

пара
пара

3. Якщо ви відмовляєтеся порушувати свої кордони. Наприклад: ви відмовляєтеся бути гарною господинею перед п'яними друзями, яких він привів в три години ранку. У підсумку він використовує "бойкот" і може кілька днів з вами не розмовляти, тому, що ви зробили щось, що йому не сподобалося.

4. Він систематично занижує вашу самооцінку, критикуючи зовнішність і характер. У підсумку ви постійно відчуваєте себе приниженою. Наприклад: "кому ти потрібна з таким характером?", "у тебе з'явилися зморшки на лобі", "ти нічого не можеш зробити своїми кривими руками".

пара
пара

Нагадаємо, поради, які допоможуть зберегти теплі стосунки у шлюбі.

Як раніше повідомляв портал "Знай.ua", офісна робота у великому колективі сприяє розлучення, з'ясували шведські соціологи.

Також "Знай.ua" писав про те, з яких причин представники сильної статі залишаються самотніми після того, як переступили 30-річний рубіж.