Як стало відомо, житель міста Гранд-Рапідс використав великий 10-кілограмовий метеорит для того, щоб підпирати двері

Знахідку оцінили в 100 тисяч доларів. Про це повідомляють в інформаційному агентстві Associated Press.


Як поділився сам чоловік, метеорит дістався йому разом з коморою, який він викупив у місцевого фермера. Сам фермер розповів, що метеорит прилетів у двір в 1930-ті роки. Зацікавився цим каменем чоловік тільки після перегляду репортажу, де були вказані ціни в тисячах доларів за такі камені.


Тоді Мазурек і вирішив провести експертизу, щоб встановити приблизну вартість метеорита. Звернувся за допомогою в Центральний мічиганський університет. Експерти встановили, що камінь складається з заліза і нікелю. Відомо, що на території Мічигану було знайдено лише 11 таких метеоритів.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Знайдений Мазуреком виявився шостим за величиною з цього списку. Чоловік має намір продати знахідку і частина грошей перерахувати Центральному мичиганскому університету.

Нагадаємо, раніше восьмирічна дівчинка шокувала вчених своєю знахідкою. Восьмирічна мешканка Швеції здивувала всіх знахідкою в озері. Як відомо, дівчинка Сага Ванечек на дні озера виявила меч, якого, як виявилося пізніше, більше 1,5 тисячі років. Вона вразила своєю знахідкою не тільки родину, але і вчених.


Як повідомляв портал "Знай.uа" археологи наткнулися на стародавні плити, зберігають таємницю фараонів.


"Знай.uа" писав про те, що археологи знайшли стародавню дитячу іграшку. Керівник департаменту культурної спадщини Москви Олексій Ємельянов заявив, рушниця, ймовірно, належало дитині з багатої сім'ї і могло бути частиною ігрового набору, які були популярні за часів правління імператора Павла I.