У неділю, 14 жовтня православні та греко-католики святкують одне з головних свят в Україні – Покров Пресвятої Богородиці. В народі ще називають як Покрову.

Свято Покрови вважається святом воїнів і їх рідних. В цей день матері, дружини та наречені воїнів просять Богородицю захистити їх синів і коханих і вірять, що в цей день молитва особливо сильно оберігає і допомагає.

Листівка на Покрову Пресвятої Богородиці
Листівка на Покрову Пресвятої Богородиці

Богородиці моляться в цей день також дівчата, які мріють вийти заміж. Давні часи в цей день закінчувався неофіційний період сватання і починався час весіль. Зараз ці традиції втратилися і дівчата не переживають, що їх не посватали до 14 жовтня, проте багато хто до цих пір вірять, що молитва до Пречистої допомагає знайти хорошого чоловіка.

Богослужіння в Покрову
Богослужіння в Покрову

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

В цей день в храм відправляються бездітні жінки або подружні пари, які вірять, що молитва принесе довгоочікуване материнство. Про заступництво в цей день у Богородиці просять всі хворі, ображені, засуджені.

В цей день прийнято просити у Богородиці про спокій у родині, про те, щоб захистила хату, місто чи село, країну від усього поганого – землетрусу, пожежі, нападів загарбників та іншого.

Богослужіння в Покрову
Богослужіння в Покрову

14 жовтня не можна позичати, але треба бути щедрим в милостині. Вважається, що чим більше віддаси на Покрову бідним, тим більше будеш мати сам.

У свято діють ті ж обмеження, як і на інші християнські свята. Не варто працювати заради збагачення, лаятися, ображати кого-небудь. Раніше вважалося, що не можна відмовляти дівчині.

Покрова Пресвятої Богородиці
Покрова Пресвятої Богородиці

Нагадаємо, 14 жовтня Покрова Пресвятої Богородиці: що робити, щоб знайти родину, і як допомогти захистити наших героїв на фронті. Головне - не символічні народні обряди, а щире прохання у Божої Матері.

Як повідомляв "Знай.иа" привітання з Днем захисника України в листівках. Це дуже важливе свято, тому потрібно привітати усіх чоловіків, які захищають нашу країну.

ТакожЗнай.иа" писав про ворожіння на Покрову про заміжжя: як дізнатися ім'я свого "єдиного". Існує кілька способів, як про це дізнатися.