Група фахівців з Мічиганського університету провела серію досліджень, намагаючись з'ясувати, наскільки окремі продукти можуть впливати на якість сну. Так, у результаті з'ясувалося, що існує сім продуктів, які буквально провокують безсоння. Як не дивно, але перше місце в цьому рейтингу посідає найпопулярніший напій, який дієтологи буквально змушують пити побільше: вода.

Підкреслюється, що велика кількість рідини перед сном провокує часті походи до туалету і не дає нирках відпочити, так що про який міцний сон може йти мова? Також вчені застерігають від вживання перед сном такого продукту, як газована вода: до її складу входить кофеїн, що збільшує серцеві скорочення і збуджує нервову систему. За порушенням сну також може стояти шоколад.

Дослідники радять не їсти проти ночі морозиво, оскільки воно містить жири, призначені для накопичення енергії, так що про міцний сон можна буде забути. Не найкраща ідея - ласувати перед сном томатним соусом, тому що до його складу входить тирамін - це амінокислота, яка лише підвищує активнсть. Томатний соус буде як не можна до речі в обід, але ніяк не на пізню вечерю. До списку "забороненого" вчені також віднесли чіпси та гострі закуски, оскільки спеції розганяють обмін речовин і заважають здоровому міцному сну.

Чим небезпечний неправильний сон

Нормований сон знижує ризик виникнення діабету 2-го типу та інших серйозних захворювань. До такого висновку прийшла асистентка професора психіатрії і поведінкових наук Джессіка Лунсфорд-Ейвері з командою дослідників з Медичного центру Університету Дьюка в Дареме (США), повідомляє Medical News Today.

Популярні новини зараз
Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Гороскоп на тиждень з 15 по 21 квітня для всіх знаків Зодіаку: визнання для Овнів, перешкоди Дів та шанси Риб Київстар раптово змінює тарифи: що стосується всіх абонентів Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Нагадаємо, сон тривалістю від 6 до 8 годин значно скорочує ризик виникнення коронарних захворювань серця та інсульту.

Як повідомляв портал "Знай.uа", дослідники з Монреальського університету довели, що нічна робота збільшує ризик виникнення раку грудей у жінок.

Також "Знай.uа" писав, чому ми прокидаємося раніше будильника