Заробітки українців за кордоном негативно позначаються на їх стосунки в сім'ях. Про це заявила психолог Наталія Кухтіна

Про це йшлося в ефірі 112 Україна.

За її словами, дітки, які з-за постійних поїздок батьків, залишаються з іншими родичами, страждають. У них розвивається комплекс самотності, що надалі позначиться на розвитку та сприйнятті.


Той факт, що батьки їдуть на заробітки, можна пояснити тільки з економічної точки зору. Коли ми говоримо про психології, зокрема, дитячої, це явище досить складне і неоднозначне.

Популярні новини зараз
В Україні пенсіонери отримають "подвійні", та навіть "потрійні" пенсії: у ПФУ озвучили вимоги 60-й День народження - не привід радіти: в Україні пенсіонерам повідомили погану новину Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

"З одного боку це, безумовно, закономірний процес. Так було завжди. З іншого боку, це абсолютно деструктивний процес. Якщо розглядати з точки зору економічної, то, напевно, так може бути. Якщо розглядати з точки зору психологічної, то це дуже велика проблема. І це проблема, насамперед, для України. Тому що люди, які виїжджають працювати за кордоном, залишають тут своїх дітей, вони залишають тут своїх батьків, сім'ї".


Виходить, що люди їдуть заробляти для щасливого майбутнього своїх дітей, а самі ламають їм життя. Ці гроші, за якими ви поїхали в іншу країну, виявляються вже нікому не потрібні. Також покинуті діти втрачають модель сімейних відносин. Надалі у них з'являються психологічні проблеми у створенні власної сім'ї і самого інституту шлюбу.


Також Наталія Кухтіна зазначила, що Європа таким чином покращує своє економічне становище.
"Більше того, наші люди дуже добре і якісно працюють в Європі, і це їх задовольняє.

Вони їм не платять такі гроші, як от своїм громадянам. Їх це задовольняє практично по всіх позиціях. Але турбує нас професіоналів інше – що відбувається з дітьми та сім'ями, і з цими людьми теж психологічно? ", – зробила свій висновок психолог.


Тут тільки вам вирішувати, але перш ніж зробити який-небудь висновок, подумайте про своїх дітей.

Нагадаємо, раніше Клімкін попередив українців про небезпеку поїздок в Білорусь.


Як повідомляв портал "Знай.иа" безвізовий сюрприз: заробітчани потрапили в пастку, про яку ніхто не попереджав.