Бабине літо закінчилося, поспішають засмутити теплолюбних громадян синоптики. Незабаром осінь викраде останні крихти тепла, і доведеться закутуватися в пуховики й шарфи і запасатися теплим чаєм. Жовтень і так порадував нас температурними рекордами, а тепер настав час осені вступити у свої права. Тим більше, що осені залишилося зовсім небагато – якийсь місяць до настання зими. Так, 5 листопада 2018 року в Україні запанує в основному прохолодна і хмарна погода – починається справжня осінь. В цей день продовжить падати середньодобова температура повітря, а от на Заході стане значно тепліше. Там повітря прогріється до 18 градусів тепла. Ніч та ранок будуть туманними. Вітер змінний, 3−8 м/с, пише Український Гідрометеорологічний Центр.

У Києві понеділок буде похмурим і непривітним. Прохолодний день з 11−13° градусами тепла зміниться ще більш холодної вночі 7−9°.

У Львові – мінлива хмарність, без опадів. Вдень очікується температура 16−18°, вночі -7−9°.

В Одесі опадів не передбачається, однак буде хмарно. Стовпчики термометрів вдень покажуть 14−16°, вночі 6−8°.

Днипре дощів не буде, втім, як і сонця. Температура повітря вночі 5−7°, вдень 9−11°.

Популярні новини зараз
"Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів
Показати ще

Харкові буде ще холодніше. Так, вночі термометри покажуть тільки 3−5°, вдень не більше 9° тепла.

Крім того, геомагнітна обстановка в Україні у понеділок, 5 листопада, буде вкрай нестабільною. Невеликі збурення протягом доби зміняться слабкою геомагнітної бурею.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що жовтень 2018 року побив температурний рекорд останніх 137 років. Якщо така тенденція продовжиться, то скоро осінь може зникнути взагалі, і в Україні буде суцільне літо. І тільки зима буде більш-менш схожа на осінь. Прекрасна новина для всіх теплолюбних, і не дуже хороша – для економіки, адже все доведеться перекроювати.

Нагадаємо, що українців вже попереджали про різку зміну клімату. В середньостроковій перспективі нас чекає суцільна пустеля і сніговики з бруду – зими на півдні України може не бути взагалі.

Що стосується прогнозу погоди на тиждень, то ми писали про те, що українців розділять люті морози і літнє тепло. На початку цього тижня погоду в Україні визначатиме антициклон. Так що варто очікувати достатньо теплу погоду з туманами і без істотних опадів. Такий прогноз озвучила синоптик Наталка Діденко.

Діденко також попередила, що перші морози нагрянуть у наступні вихідні — 10−11 листопада.