На Україну чекають серйозні кліматичні зміни. Вчені заявили, що до кінця поточного сторіччя сосни залишаться тільки десь у карпатських горах, а лісова зона відійде ближче до білоруської території.

Про це стало відомо завдяки заяві одного з авторів дослідження Світлани Краківської, члену міжурядової групи експертів з питань зміни клімату.

Зміни клімату
Зміни клімату

Краківська заявила, що таке наукове поняття, як "кліматична зима", яке наступає, коли середньодобова температура опускається нижче нуля, незабаром втратить свою значущість для українців, принаймні для тих, хто живе на півдні країни. Про це пише портал "Політека".

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Біжіть до свого лічильника на початку квітня: українцям уточнили важливий нюанс щодо зняття показників Не виїде закордон ніхто: у Міграційній службі закликали українців до перевірок Вам знадобиться магніт: перевірте монети в гаманці – деякі можуть принести 35 000 гривень
Показати ще

"Є таке наукове поняття, як "кліматична зима". Вона приходить, коли середньодобова температура опускається нижче нуля. Так от, в середині нинішнього сторіччя зими на півдні України не буде взагалі", — попередила Світлана Краківська.

В нашій країні кількість опадів, що випадають за рік, залишиться приблизно на нинішньому рівні, основна їх частина припадатиме на зимовий та весняний час. Ймовірність посух і кількість короткочасних, але дуже сильних дощів, зросте в літню пору.

Експерт нагадала, що в Херсонській області вже знаходиться найбільша в Європі пустеля — Олешківські піски, тому цілком можливо, що причорноморські області України також стануть пустелею.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що захисники природи в шоці. З'явилася інформація, що унікальна система пандо, яка складається з сорока тисяч генетично ідентичних дерев і з'єднана між собою єдиною корневою системою, опинилася в небезпеці.

Даній системі загрожує вимирання. Американський телеканал CNN повідомляє, що екологічна катастрофа відбудеться через людську діяльність.

Варто нагадати, що Арктика стає зеленою, оскільки галузі, які були заморожені протягом десятків тисяч років, тепер відтають. Таке попередження звучить в нових дослідженнях.

Дослідження показує, що чагарники процвітають в тундрі і збільшують швидкість плавлення шарів мерзлого грунту, відомих як вічна мерзлота. Вчені виявили, що зелень допомагає відтаванню.

Нагадаємо, Чорнобиль і Хіросіма разом узяті: вчені розповіли, що чекає людей на Марсі.

Як повідомляв Знай.uа знищить все живе на дні океану знайшли вісник Апокаліпсису, вчені в паніці.

Знай.uа писав, останнє пророцтво: Хокінг розповів, як загине людство.