Чого не можна робити якщо ви прокинулися серед ночі, радить фахівець зі сну. В іншому випадку, до вас може прийти безсоння.

Про це пишуть іноземні ЗМІ.

Не йдіть в туалет

Йти в туалет, «раз вже я все одно не сплю» — це помилка. Якщо ви вже встане, то заснути знову вам буде важко. Хоча, звичайно, мучитись і терпіти не варто.

Навіть якщо ви просто сядете на ліжку, ваш серцевий ритм збільшиться, порівняно з тим, який був під час сну (приблизно 60 ударів в хвилину). А якщо ви встанете з ліжка і підете в іншу кімнату, ритм стає ще частіше, пояснює фахівець зі сну, доктор Майкл Бреус.

Популярні новини зараз
Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв Комунальні платежі скасовуються: названо категорію осіб, якій можна не платити Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було
Показати ще

Щоб заснути знову, серцебиття має опуститися до 60 в хвилину — а це не відбувається відразу.

Не перевіряйте час

Інша порада від лікаря Бреуса —не дивіться на годинник, не перевіряйте телефон. Це «запустить» у вашій голові додатковий виток думок.

Не рахуйте години до підйому

Багато людей страждають від страху не отримати достатню кількість годин сну. Тому, прокинувшись, вони починають вираховувати час, що залишився до дзвінка будильника — і в результаті зовсім не можуть заснути.

Якщо ви прокинулися вночі, то потрібно закрити очі, повернутися на інший бік, викинути з голови всі думки. Тоді незабаром ви знову зможете заснути.

Нагадаємо, медики підтвердили: слідуйте цій дієті, і буде вам щастя.

Як повідомляв портал "Знай.uа" діти помруть, ми це знаємо: лікар розкрила страшну таємницю вакцин.

Також Знай.uа" писав, як виглядати на всі сто навіть рано вранці: 8 простих порад, без яких тобі не обійтися.