У Японії відшукали загублений рідкісний мультфільм Уолта Діснея "Neck'n'Neck" з персонажем, який привів до створення Міккі Мауса.

Стрічка зберігалася у японського дослідника історії мультиплікації Ясуші Ватанабе, який купив її в Осаці 70 років тому. Про це пише CNN.

Сьогодні Ватанабе 84 роки. У ті далекі роки учень середньої школи навіть подумати не міг, що придбав за 500 єн ( 4,4 долари за тодішнім курсом) таку важливу частину історії анімації.

Він зрозумів, що у його колекції знаходиться раритетна анімаційна стрічка лише тоді, коли нещодавно прочитав книгу "Освальд кролик-щасливчик: Пошуки загублених мультфільмів Діснея", яку написав колишній аніматор студії Девід Боссерт.

Популярні новини зараз
Унітаз буде як новий: секретний лайфхак досвідчених господарок Були гроші і не стало: банкомати ПриватБанку дивують "фокусами" при знятті готівки Українці почнуть отримувати сонячні панелі: кому пощастить не боятися відключень Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Ясуші Ватанабе вийшов на зв’язок із автором книги та архівом Уолта Діснея, де йому підтвердили, що у нього зберігається одна із втрачених стрічок, яку створили в 1928 році.

"Я багато років є шанувальником Діснея, тому радий, що зміг зіграти роль у відкритті", - сказав Ватанабе.

Віднайдений мультфільм розповідає про Освальда - кролика-щасливчика, якого переслідує пес-патрульний. Збережена стрічка - це коротка версія повного метру, який триває до п'яти хвилин.

Герой мультфільму кролик Освальда став першим анімаційним персонажем Діснея, з ним було створено 27 мультфільмів. Однак права на нього відсудила студія Universal. Після цього Дісней створив Міккі Мауса.

Нагадаємо, американська компанія Walt Disney Studios презентувала перший тизер-трейлер довгоочікуваного фільму "Аладдін".

Як повідомляв портал "Знай.ua", Disney "реанімувала" Мері Поппінс

Також "Знай.ua" писав, Disney потішив дітей продовженням мультсеріалу "Зоряні війни".