За статистикою, з кожним роком все більше чоловіків воліють залишатися холостяками замість того, щоб зв'язувати себе шлюбом. Дослідники підрахували, що 23% чоловіків і 17% жінок після 25 років все ще залишаються без сім'ї. Чому ж сильна половина людства вважає за краще не зв'язувати не одружуватись? Про це передає Clutch.

Невпевненість у собі

чоловік та жінка
чоловік та жінка

Психологи стверджують, що відмова діє на чоловіків сильніше, ніж на жінок. Кілька відмов поспіль можуть вбити самооцінку чоловіка, який буде вважати, що його обов'язково висміють або кинуть.

Робота

Популярні новини зараз
ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Багато чоловіки ставлять кар'єру набагато вище особистих відносин, тому на відпочинок і сім'ю у них просто не вистачає часу. Пара, по суті, тільки заважає посиленій роботі.

Невдалий досвід

Чоловік
Чоловік

Багато чоловіків схильні робити висновки, ґрунтуючись лише на власному негативному досвіді. Мовляв, усі жінки однакові, їм потрібні лише гроші та інше, що йому довелося пережити у невдалих стосунках. Тому вони вирішують не починати ні з ким зустрічатися взагалі, щоб не розчаровуватися.

Страх відповідальності

Покоління мілленіалів славиться своєю інфантильністю, страхом приймати рішення і небажанням брати на себе відповідальність. Багато хто так і залишається до зрілого віку підлітками в душі, які абсолютно не готові створювати новий осередок у суспільстві.

Звичка жити самому

Чоловік та жінка
Чоловік та жінка

Чим довше чоловік живе один, тим менше він готовий впускати у свій світ когось нового. Зараз чоловік і жінка можуть жити окремо, адже більше немає поділу на добувачів і хранительниць вогнища. Кожен може самостійно організувати свій побут, тому їм не хочеться відмовляти від вільного життя на користь сім'ї.

Нагадаємо, психолог розповіла як впоратися з кризою у стосунках.

Раніше Знай.ua повідомляв, психолог пояснила, чому терпіти у стосунках - шкідливо.

Також Знай.ua писав, психологи назвали 7 причин, по яких ти досі нещасна.