В соцмережах з'явилася чергова оптична ілюзія, пов'язана з індичкою, шкіра якою рухається сама по собі. Про це повідомляють на сайті Medialeaks.

Користувач Reddit з ніком Dently 21 листопада поділився відео, на якому виявив дивну оптичну ілюзію. В одному з кулінарних роликів товарів для гриля показана покрокова інструкція приготування індички до Дня подяки.

Цей хитрий трюк вже зламав голови сотням користувачів соцмереж, і здається, що розвидіти це буде неможливо. Принаймні, поки ви не дізнаєтеся справжню причину, чому бачите цю містичну ілюзію.

Кухар спочатку робить спеціальний розсіл для пташки, потім все цю справу змішує і готує страву на грилі. Здається, нічого незвичайного, але це поки ви не освоїли один трюк.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Як пише користувач, для того щоб побачити цю містичну ілюзію, потрібно не відриваючись дивитися в обертовий центр розсолу в каструлі. Автор відео на другій хвилині ролика розповідає про бульйон і розмішує його ополоником.

Далі коментар продовжується, а в кадрі залишається каструля з розсолом, який крутиться. Якщо весь час дивитися на цей "вир", то тушка індички, яка з'являється в кадрі після каструлі, також починає крутитися.

Дивитися потрібно до тих пір, поки не зміниться кадр, на якому з'явиться індичка. І акуратно, до такого можуть бути готові не всі. Відразу починає здаватися, ніби шкіра індички розповзається сама по собі.

За добу пост набрав зібрав близько 20 тисяч лайків і понад 700 жартівливих коментарів.

Один з користувачів пояснив цю ілюзію "ефектом водоспаду".

"Коли ви дивитеся довгий час на щось, що рухається в одному напрямку, нейрони, які фіксують рух у цьому напрямку, втомлюються. Потім, коли ви відводите погляд на щось нерухоме, нейрони, що відповідають за рух у протилежному напрямку, більш активні, ніж втомлені нейрони. І тому вони змушують вас сприймати рух у протилежному напрямку", — написав користувач з ніком oktofeellost.

Нагадаємо, Кім позувала в прозорій сукні від Jean Paul Gaultier, з принтом, який створив оптичну ілюзію.

Як повідомляв портал "Знай.uа", соцмережі заполонила нова оптична ілюзія, яка з'явилася з неосяжних просторів реп-музики. Музикант MartyMula виклав в Twitter загадкову фотографію, на якій зображена якась частина тіла з волоссям.

Також "Знай.uа" писав, в Арабських Еміратах світу став доступний незвичайний музей. У цьому місці зібрані експонати, які розбурхують уяву. Тут люди можуть відчути, як земля йде з під ніг, а розум виходить на нові орбіти підсвідомості.