Дельфіни, як і інші тварини, потребують розваг. Їх дозвілля повинне бути цікавим. Найчастіше для задоволення цих потреб використовують гнучкі палиці для плавання і спеціальні кільця. Дельфіни з задоволенням з ними грають. Зовсім недавно у них з'явилася нова розвага – вчені запропонували показувати їм різні мультфільми і телепередачі.

Про це заявили співробітники центру досліджень і порятунку дельфінів Dolphins Plus Marine Mammal Responder, розташованому в Кі-Ларго, штат Флорида. Холлі Ескелінен і Келлі Уиншипі вирішили провести експеримент. Їх мета – зрозуміти, зацікавить дельфінів розвага такого роду. Вони встановили біля басейнів з тваринами телевізори з діагоналлю близько 32 дюймів.

Вони включили документальний серіал "Планета Земля" від каналу BBC для 5 дельфінів Steno bredanensis і 12 афалін Tursiops truncates. Крім того, їм показували епізоди з першого сезону відомого мультика "Губка Боб Квадратні Штани".

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Дослідників також цікавило те, як дельфіни реагують на реалістичні і намальовані зображення океану. Дельфіни в захваті і від мультика, і від передачі. Варто відзначити, що телевізор зацікавив також тварин, які мають проблеми зі слухом. Судячи з усього, їх приваблює саме зображення.

До цього вчені показували телепередачі папугам, собакам, макакам, курей і шимпанзе – результати були не такими яскравими.

Дельфіни були захоплені телевізором, ніж афаліни. Самці обох видів активно реагували на зображення. Протягом усього експерименту інтерес до телевізора був високим.

Перед тим як обладнати басейни телевізорами, дослідники настійно рекомендують провести додаткові експерименти. Необхідно зрозуміти, як окремі представники видів будуть реагувати на відео. Вчені переконані, що перегляд мультиків та телепрограм – це не тільки розвага, але і спосіб вивчення мислення тварин.

Раніше портал "Знай.uа" писав: в Австралії знайшли реального Пікачу

Читайте також: білосніжне оленя підірвало мережу

Як повідомлялося: десятки тисяч шпаків створили в небі приголомшливий малюнок