Дуже незвичайне явище нереальної краси зняв шотландський фотограф з Единбурга Іарлаф Флінн. Близько 60 тисяч шпаків на мить кинулися в вись і зібралися в зграю у формі гігантського їжака. А саме чудове, що птахи примудрилися зробити це так, що місяць став оком.

Geplaatst door Jarlath Flynn Photography op Zondag 18 november 2018

Флінн сфотографував птахів в районі шотландського міста Gretna (100 кілометрів від Единбурга), куди він приїжджає останні 10 років, щоб поспостерігати за мурмурацією — своєрідними танцями шпаків в небі.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

У минулі роки він зробив сотні хороших знімків. Тварини шикувалися в небі і в формі біжить кролика і дельфіна і багато іншого вдавалося сфотографувати фотографу. Однак ця фотографія, за словами Флінна, "одна на мільйон".

Вважається, що шпаки збиваються у великі зграї, щоб відлякувати хижаків. За іншою версією, птиці прагнуть до положення, яке дозволяє їм бачити все навколо, навіть якщо вони знаходяться в середині зграї.

Ці птахи охоче селяться поряд з людиною: вони звичайні мешканці садів, міських парків, ферм.

Шпаки належать до однойменного сімейства шпакових, яке налічує 100 видів, крім них до цього сімейства відносяться також майни і волоклюї.

Шпаки — птахи середнього (для горобиних) розміру, довжина тіла складає в середньому 20 см, вага близько 100 р. Дзьоб у цих птахів прямий, гострий, середнього розміру, крила помірної довжини, а хвіст прямий, у багатьох видів довгий. В цілому шпаки мають досить щільну статуру, густе і жорстке оперення.

Нагадаємо, автор Youtube-каналу Disclose Screen прибрав шар води в програмі Google Earth і побачив на океанському дні сотні загадкових прямих ліній, несхожих на створені природою. У коментарях до відео користувачі теж не приховують свого шоку від побаченого.

Як повідомляв портал "Знай.uа", у штаті Вайомінг на території США знаходиться мрія альпіністів усього світу. Посеред рівнини прямо з землі виростає величезний базальтовий стовп із зловісним назвою "Вежа Диявола".

Також "Знай.uа" писав, дослідники з Техаського університету A & M виявили область мозку, яка пригнічує почуття страху.